Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ...ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ!

Καλά, όχι βέβαια ότι περιμέναμε τίποτα σπουδαίο από πλευράς συνδικαλιστικής δεοντολογίας, τόσο από τον πρόεδρο, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου της "ΔΑΚΕ- Ενωτικού"  στον ΣΥΓΤΕ, αλλά διάολε, συνεδρίαση έπειτα από δύο μήνες κατά παράβαση του καταστατικού και μετά από τόσες επιστολές όλων των μελών της μειοψηφίας και της παράταξης ξεχωριστά, θα περίμενε κάποιος πως θα υπήρχε τουλάχιστον μια απάντηση ή μια σοβαρή εισήγηση στα θέματα της ημερήσιας διάταξης! Και μην νομίσετε πως ήταν δύσκολο!  Εγκριση πρακτικών, έγκριση εξόδων και επιστολές μελών ΔΣ υπήρχαν, μαζί βέβαια με την ενημέρωση του νομικού συμβούλου για το Ασφαλιστικό, αφού, όπως γράψαμε και προχθές, όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στη Γενική αυτή τη περίοδο, έχουν να συζητηθούν μήνες στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους μόνους που δεν απασχολούν όπως φαίνεται, είναι τα μέλη του προεδρείου μαζί με τον πρόεδρο!      

Εν πάση περιπτώσει και αφού οι παρατηρήσεις μας για αρκετές ασάφειες και παραλείψεις στην έγκριση πρακτικών και εξόδων, (που δεν τα ψηφίσαμε και καταγγείλαμε ενέργειες χωρίς αποφάσεις Δ.Σ.), πέρασαν "αβλεπί" από τη πλειοψηφία του προεδρείου,  ο πρόεδρος του ΔΣ, μας προσκόμισε σωρηδόν όλες τις επιστολές για διάφορα θέματα και προβλήματα που του είχαμε θέσει και τις κατέθεσε απλά για τα πρακτικά, αναμένοντας τις δικές μας ...απόψεις όπως είπε! Καλά, τόσο καιρό που τις φύλαγε στο συρτάρι του, δεν είχε καταλήξει σε πρόταση έστω ετεροχρονισμένη;;;  Δεν φτάνει δηλαδή που τις έφερε έπειτα από δύο και πλέον μήνες όταν τα ζητήματα έχουν χάσει την επικαιρότητά τους και τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, δεν είχε καν την ευαισθησία να εισηγηθεί πρόταση δική του ή του προεδρείου πάνω σε συγκεκριμένα θέματα κι έμοιαζε σαν να ήθελε να  τα "ξεφορτωθεί" το γρηγορότερο!  

Η διαδικασία των συνεδριάσεων, εξελίσσεται πλέον σε παρωδία και του τονίσαμε ότι ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου και θα τα βρεί όλα μπροστά του στο μέλλον, υποβαθμίζοντας με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο τη λειτουργία του οργάνου.  Οι εργαζόμενοι πληρώνουν εισφορές για να έχουν κάλυψη από το Σωματείο τη στιγμή που χρειάζεται και όχι όποτε ο πρόεδρος και το προεδρείο αποφασίζουν να κάνουν τον πυροσβέστη των προβλημάτων απέναντι στην εργοδοσία!    

Ειδικά στο ζήτημα της αντεργατικής συμπεριφοράς του Κομβάρχη Αβατάγγελου με τη χειροδικία του απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους  της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ  στο κατάστημα Περιστερίου για παραβίαση του ωραρίου, τονίσαμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη τακτική που εφαρμόζει το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ,  αποσιωπώντας το γεγονός και δίνοντας το πράσινο φως στο μέλλον για παρόμοιες ενέργειες, αφού δεν τόλμησαν να βγάλουν ούτε μια ανακοίνωση με τη σφραγίδα του Σωματείου καταγγέλλοντας το γεγονός, προφανώς βέβαια για να μην πάρει έκταση το θέμα και στενοχωρηθεί η εργοδοσία!  

Ακόμη και μια επιστολή προς τη Διοίκηση που μας προσκόμισε ξαφνικά  όπου - εντάξει - κατήγγειλε το γεγονός, τη γνωρίζει μόνο ο πρόεδρος και ο αποδέκτης! Ουδείς άλλος! Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε έγινε από πριν Δ.Σ.  Από μυστική διπλωματία σκίζεις συνάδελφε πρόεδρε! Τουλάχιστον τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου τη γνώριζαν;;;  Τελικά, αφού ο κύριος Κομβάρχης είχε το θράσος να συμπεριφερθεί έτσι σε εκλεγμένους εκπτροσώπους, ας σκεφθεί λίγο το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, πως συμπεριφέρεται στους υπόλοιπους   συναδέλφους! Αλλά αυτά είναι φαίνεται "ψιλά" γράμματα!  Εύγε συνάδελφοι του προεδρείου της "ΔΑΚΕ- Ενωτικού",  με τον πρόεδρο μαζί! 

Για τις άλλες επιστολές και όσα ευτράπελα ακούσαμε, κρίνουμε περιττό ν' ασχοληθούμε άλλο! Υπενθυμίσαμε όμως στον πρόεδρο για μια απόφασή του πριν 3 μήνες, όπου το προεδρείο, όπως μας είχε πεί τότε, αποφάσισε να μας... αποκλείσει ως μέλη της μειοψηφίας από το Ιντερνετ και τη πληροφόρηση(!!),  πως έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί στο βιβλίο Γκίννες!  Γιατί μετά τους πολίτες του Αφγανιστάν και του Ιράν που απέκτησαν το δικαίωμα πρόσβασης στο διαδίκτυο πέρυσι τον Νοέμβρη, τα μέλη της μειοψηφίας στο Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ, πρέπει παγκοσμίως να είμαστε οι μοναδικοί!!     

Ας τα θυμόμαστε λίγο όλα αυτά, όταν έρθει και η ώρα των αρχαιρεσιών στον ΣΥΓΤΕ! 







     

Δεν υπάρχουν σχόλια: