Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΠΟΘΕΝ ...ΑΙΣΧΗ! - ΝΑΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  (η οποία συντάχθηκε για άλλους λόγους, αλλά «παρεμπιπτόντως» περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία), οι κρατικές ενισχύσεις που μετά από σχετική άδεια της Κομισιόν παρασχέθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια στις τράπεζες της ΕΕ αγγίζουν,  ( κρατηθείτε!), τ ο αστρονομικό ποσό των 4,131 τρισεκατομμυρίων (τρισ.!) ευρώ!


Από τα 4 και πλέον τρισ., αναφέρει η έκθεση, πάνω από 3 τρισ. είναι οι κρατικές εγγυήσεις που (με τη σύμφωνη πάντα γνώμη της Επιτροπής) παρείχαν 19 κυβερνήσεις προς τις τράπεζες αντιστοίχων κρατών - μελών της ΕΕ.


Με άλλα λόγια, οι κυβερνήσεις που στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Γερμανία, παντού, κόβουν μισθούς, απολύουν εργαζομένους, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και «καταγγέλλουν» τους λαούς ότι «ζουν πέραν των δυνατοτήτων τους» (!),  οι ίδιες αυτές κυβερνήσεις είναι που - νόμιμα και ...ηθικά - έχουν ανοίξει το «πουγκί» του κρατικο-μονοπωλιακού καπιταλισμού και παρέχουν τρισεκατομμύρια στους κεφαλαιοκράτες!


Σε εκείνους δηλαδή που προκάλεσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση!


Μέχρι στιγμής, μάλιστα, από τον ανωτέρω πακτωλό έχει γίνει ήδη η χρήση των 1,235 τρισ. στο πλαίσιο προγραμμάτων που είτε αφορούσαν σε γενικά προγράμματα στήριξης του τραπεζικού τομέα, είτε επρόκειτο για ζεστό χρήμα, που εκταμιεύθηκε απευθείας για τη λήψη μέτρων προς όφελος συγκεκριμένων τραπεζών.


Ενδιαφέρον, δε, παρουσιάζει μια ακόμα επισήμανση:


Ανεξάρτητα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, από το γεγονός ότι οι εγγυήσεις αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν ακόμα στο σύνολό τους,  εντούτοις αυτού του είδους η πολιτική στήριξης των κάθε λογής «Λίμαν Μπράδερς» κρίνεται εξόχως «αποδοτική» καθότι (σύμφωνα με την Κομισιόν),  παρείχε όλες τις αναγκαίες διασφαλίσεις προς τις «αγορές»!


Πρόκειται για τις ίδιες «αγορές», των κερδοσκόπων και των τοκογλύφων, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση από κοινού και αντάμα με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ θέλουν να «κατατροπώσουν», μέσω του «μηχανισμού σωτηρίας»...!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: