Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦ' ΑΠΑΞ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ!

Στο σημερινό τακτικό ΔΣ του ΣΥΓΤΕ , με μοναδικό θέμα την επιστολή του Ταμείου προς τον Σύλλογο για προτάσεις πάνω στη τροποποίηση του καταστατικού του Κλάδου εφ' άπαξ, η απόφαση που πάρθηκε, παρά τις προσπάθειες και την άρνηση της πλειοψηφίας της "ΔΑΚΕ - Ενωτικού" να υπάρξει ομοφωνία με διάφορα προσκόμματα, είναι να ξεκινήσει η διαπαραταξιακή επιτροπή από τη Πέμπτη 17 Ιούνη για να επεξεργασθεί άμεσα προτάσεις - άξονες του Συλλογικού οργάνου και των παρατάξεων, έτσι ώστε το Ταμείο να προχωρήσει στις διαδικασίες που χρειάζονται για τη τροποποίηση, όπως έχουν αποφασισθεί στο τελευταίο Δ.Σ.  

Η Διαπαραταξιακή επιτροπή, αποτελείται από τους συναδέλφους: Δημήτρη Καλόγηρο, Φάνη Πολύζο και Δημήτρη Γιουρούκο.

Η παράταξη της "ΔΑΚΕ - Ενωτικού", με διάφορα τεχνάσματα και τεχνητούς διαχωρισμούς  μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων, ή ανάμεσα σε  ΣΥΓΤΕ και ΤΑΠΓΤΕ, προσπάθησε να τινάξει στον αέρα τη προσπάθεια συντονισμού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Είναι φανερή πλέον η προσπάθεια και από κάποιους κύκλους της εργοδοσίας, να απαλλαγεί η Τράπεζα από τις υποχρεώσεις της και τις εισφορές της  απέναντι στο Ταμείο και τους εργαζόμενους. Αυτό όμως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!  

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, πρότεινε στο προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, να συμπεριλάβει στη διαπαραταξιακή επιτροπή και προτάσεις για πίεση της Τράπεζας να αναλάβει τις υποχρεώσεις της, όπως επίσης και την άσκηση πίεσης στο μεγάλο θέμα της επανένταξης στο Ταμείο όλων των νέων συναδέλφων από το 2005 και μετά, που η εργοδοσία της Γενικής έχει σταματήσει να καταβάλει το 5% των εισφορών για το κλάδο εφ' άπαξ. Φυσικά, για ευνόητους λόγους, αυτά απορρίφθηκαν από τη πλειοψηφία της ΔΑΚΕ - Ενωτικού, όπως και η πρότασή μας για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων!  Δεν τρέφουμε αυταπάτες για το τι συμβαίνει και θα επανέλθουμε σύντομα στα θέματα αυτά!   

Παράλληλα, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, κατήγγειλαν για μια ακόμη φορά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ και το προεδρείο της ΔΑΚΕ - Ενωτικού , κατά πάγια τακτική τους υποβαθμίζουν συνεχώς τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, αφού και σήμερα προχώρησαν στη σύγκλιση τακτικού Δ.Σ του Συλλόγου με ένα και μόνο θέμα, αρνούμενοι να θέσουν προς συζήτηση μεγάλα και ανοικτά ζητήματα που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους στο χώρο.    
.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: