Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ!

Τα δικαστήρια, τασσόμενα στην υπηρεσία εφοπλιστών και μεγαλεμπόρων, έβγαλαν και πάλι παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων που συμμετέχουν στη γενική πανελλαδική απεργία, που έχουν προκηρύξει, εκτός από το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη και υπόλογη. Ενάντια στους ναυτεργάτες και οι ΛΑ.Ο.Σ - ΝΔ.
 
Να επιβληθεί η νομιμότητα κραύγαζαν χτες τα αστικά ΜΜΕ και οι ακτοπλόοι εφοπλιστές. Η απεργία των ναυτεργατών υπονομεύει την ανάπτυξη, τον τουρισμό, είναι ενάντια στους νησιώτες και στο εισόδημά τους, τους αφήνουν χωρίς τρόφιμα, φάρμακα έλεγαν. Ποινικοποιούν τους ναυτεργατικούς αγώνες, όταν το ακτοπλοϊκό πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» (του προέδρου της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας που κάνει μηνύσεις κατά των ναυτεργατών), λόγω βλάβης, δεν έκανε για μία βδομάδα τα προγραμματισμένα δρομολόγια στη Μυτιλήνη. Τι έκανε η Δικαιοσύνη; Δεν παρανόμησε ο εφοπλιστής αφήνοντας το νησί χωρίς βαπόρι; Οταν οι ακτοπλόοι έκαναν λοκ άουτ αφήνοντας για μέρες τα νησιά χωρίς βαπόρια δεν παρανομούσαν, αφήνοντας χωρίς τρόφιμα, φάρμακα, άλλα εφόδια τους νησιώτες; Εκανε τίποτα η «Δικαιοσύνη»;
 
Το λοκ άουτ δεν υπονομεύει την ανάπτυξη των νησιών και τη ζωή των νησιωτών; Εφοπλιστές αφήνουν απλήρωτους ναυτεργάτες, τους έχουν ανασφάλιστους βουλιάζοντας στα χρέη το ΝΑΤ. Βγήκε παράνομος από τη «Δικαιοσύνη» κανένας εφοπλιστής; Ποιος εφοπλιστής δικάστηκε γιατί βούλιαξε το σάπιο, χωρίς σωστικά μέσα, με μειωμένη οργανική σύνθεση πληρωμάτων, βαπόρι του πνίγοντας ναυτεργάτες και επιβάτες; Το πλήρωμα πάει φυλακή.
 
Οι αγώνες των ναυτεργατών για τα δικαιώματά τους, για ασφαλή βαπόρια, κόντρα σε εφοπλιστές, κυβερνήσεις, είναι αγώνας υπέρ των νησιωτών, υπέρ του λαού. Κανένας τίμιος άνθρωπος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με το καθεστώς αυθαιρεσίας που επιχειρείται να επιβληθεί, με την καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία. Αμέριστη ταξική αλληλεγγύη στους απεργούς ναυτεργάτες σήμερα. 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: