Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;;;;;;

Σοβαρά ερωτηματικά για τη συμμετοχή του επίσημου τραπεζικού συστήματος στη διακίνηση του «μαύρου χρήματος» της «ΖΗΜΕΝΣ», το οποίο κατέληγε και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δημιουργεί η χθεσινή κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του Γ. Παναγιωτόπουλου.

Το όνομά του είναι μεταξύ των 25 προσώπων, για τους οποίους η Εξεταστική Επιτροπή ζητάει να ερευνηθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, με την υποψία ότι μέσω αυτών διακινήθηκε «μαύρο χρήμα» της «ΖΗΜΕΝΣ».

Κλήθηκε να καταθέσει, επειδή ήταν ο διαχειριστής του τραπεζικού λογαριασμού του Π. Μαυρίδη, ενός από τα στελέχη της «ΖΗΜΕΝΣ» που χειριζόταν το «μαύρο χρήμα». Παραδέχθηκε τη γνωριμία του με τον Π. Μαυρίδη και δήλωσε στην Εξεταστική ότι έχει άγνοια για τα «μαύρα ταμεία» της «ΖΗΜΕΝΣ».

Πάντως, ο Γ. Παναγιωτόπουλος είχε φέρει στην τράπεζα Societe General μέσω διατραπεζικής συναλλαγής 20 εκατομμύρια ευρώ του Π. Μαυρίδη, για τα οποία, όπως κατέθεσε, δε ρώτησε ποτέ για την προέλευσή τους. Τα χρήματα ήρθαν στην Ελλάδα στα τέλη του 2004, αξιοποιώντας το νόμο Αλογοσκούφη για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Σχολιάζοντας την κατάθεση Παναγιωτόπουλου, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική, Θ. Παφίλης, τόνισε ότι «εγείρονται ερωτηματικά για την εν γνώσει συμμετοχή του επίσημου τραπεζικού συστήματος στη διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος ανεξάρτητα από τις όποιες ευθύνες προσώπων».

Οπως ανακοίνωσε στην Εξεταστική η Τράπεζα της Ελλάδας, 10 από τους 25 λογαριασμούς των επιχειρηματιών τον έλεγχο των οποίων ζήτησε η Επιτροπή ερευνώνται ήδη και τα αποτελέσματα θα σταλούν στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιούνη.

(Από την εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", 24 Ιούνη 2010)
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: