Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΓΕΛΙΟ ΠΟΛΥ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ...!

Κάτι είναι κι αυτό, (το γέλιο), μέσα σε τόση μαυρίλα! Αλλά είπαμε ρε παιδιά όχι κι έτσι! Ειλικρινά δεν θέλουμε τέτοια κατάντια για το Συλλογικό όργανο, άσχετα με το ποιός έχει τη πλειοψηφία τούτη τη περίοδο. Να γελάει ολόκληρη γαλλική και μη, Διοίκηση, με τα καμώματα και τη στάση του προέδρου και του προεδρείου, (που δεν παίρνει χαμπάρι), του ΣΥΓΤΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ! Κάτι πρέπει να γίνει δηλαδή! Οχι μόνο γιατί διακυβεύονται θεσμικά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων, αφού η εργοδοσία δεν δίνει πιά καμιά σημασία στα αιτήματά μας, αλλά και γιατί διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση του ΣΥΓΤΕ, ως συνδικαλιστικό σωματείο!  Πατήστε και λίγο φρένο ρε παιδιά!

Μιλάμε βέβαια με αφορμή τη τελευταία ανακοίνωση αυτή που  "πρέπει να δώσουμε όλοι ...την απαραίτητη προσοχή" για να είμαστε "ευπρεπείς" και "κόσμιοι"!   Μάθαμε σήμερα από "έγκυρη πηγή"  ότι σε Διοίκηση μεριά και δη ανάμεσα σε σπουδαία στελέχη, επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός  γιατί με αυτό το ανέκδοτο κείμενο τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα!  Φαίνεται πως άλλα τούπανε κι αλλιώς τα κατάλαβε και τάγραψε!  Για να γίνεις εργοδοτικός συνδικαλιστής πρόεδρε, θέλει και κάποιες ...ικανότητες βρε αδερφέ, αλλιώς είσαι ....καμμένο χαρτί!  Δεν το καταλαβαίνεις;; Δεν ρωτάς και κάποιους φίλους σου από Alpha - Eurobank μεριά, πως προκόψανε;;;  Τώρα καταλάβαμε γιατί το τελευταίο διάστημα αυτή η "κακιά Διοίκηση" δεν δίνει καθόλου σημασία στις προτροπές του προέδρου του ΣΥΓΤΕ και δεν του περνάει, παρά ελάχιστα χατήρια!

Δεν λέμε, ομολογουμένως προσπάθησες πρόεδρε να γράψεις όσα ήθελε να πεί ή ίδια η "κακιά" Διοίκηση που τιμωρεί με το παραμικρό τους εργαζόμενους,  (από πότε το  κατάλαβες πρόεδρε αυτό, γιατί έχουμε γκανιάξει στα συμβούλια!),  μπας και προλάβεις το τρένο.  Μάλλον είναι αργά!  Εκανες όμως φιλότιμες προσπάθειες! Ειδικά εκείνες οι παραινέσεις προς Ταμίες, Διευθυντές, Συμβούλους πελατών, μικρομεσαίων, ιδιωτών, επαγγελματιών, πολύ μικρών, (αλλά όχι και χαζών), εντάλματα και παραγγέλματα, εγκυκλίους και φιρμάνια, (για τα συνεργεία καθαρισμού τίποτα ρε πρόεδρε;;), ήταν σκέτη απόλαυση! Μόνο που αντί για τρομοκρατία που ήθελε η εργοδοσία, μάλλον το γέλιο της "αρκούδας" έπεσε από τους συναδέλφους σε δίκτυο και Διοίκηση και πολύ το χαρήκαμε!  Γι' αυτό σου λέμε, μάθαμε ότι  έχουν πολύ εκνευριστεί οι από πάνω! Ξέρεις εσύ! Τι θα κάνεις, σκέψου το και γρήγορα!  "Χωρίς άγχος και "πίεση", γιατί κάτω από τέτοιες περιστάσεις δημιουργούνται λάθη, όπως έγραψες και πολύ σωστά! 

Πολύ μας άρεσε επίσης, αυτό το σχετικό με την εξυπηρέτηση των πελατών που θα πρέπει να γίνεται με "ευπρέπεια, επιμέλεια, τάξη, (που κολλάει αυτή πάλι;;), "προσοχή"  κι ας τολμήσει μετά να πειράξει τρίχα από τους εργαζόμενους η Διοίκηση!  Συγκλονιστικό!  Και άμα παρ' όλα αυτά συμβεί,  ο Σύλλογος θα βρίσκεται παντού και πάντα δίπλα μας, στο πλευρό μας, (άστο, αχρείαστο νάναι!).   Είναι δυνατόν μετά να μην εκνευριστούν οι "από πάνω" της εργοδοσίας γι' αυτή τη ξεφτίλα;;; Είπαμε να αβαντάρουμε μπας και κερδίσουμε τους χαμένους, πόντους, αλλά εσύ το άπλωσες πολύ ρε παιδί μου και τόκανες βούκινο! Από  Ορεστιάδα μέχρι Ιεράπετρα, δεν άφησες τίποτα όρθιο! 

Προσοχή επίσης :Η Δοίκηση  πρέπει να καταλάβει, ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τον Οργανισμό και τις Συλλογικές συμβάσεις!  Εδώ πέφτουν τα τσιμέντα! Από πότε ρε πρόεδρε συμβαίνουν αυτά, γιατί στα συμβούλια και στις επιστολές που σου στέλνουμε, άλλα μας λες τόσο καιρό!  Ε! Το άδικο δεν το ευλογεί ούτε ο διάολος!  Σαν να είχαν δίκιο αυτοί που μούγκριζαν στη Διοίκηση σήμερα!  

Στο τέλος σοβαρεύουν τα πράγματα και βγαίνει το παρασύνθημα: "Αλλά αν αποδειχθεί ότι υπήρξε δόλος του πειθαρχικά διωκόμενου υπαλλήλου και τέλεση ποινικά κολάσιμων αδικημάτων, τότε πρώτοι εμείς θα καταδικάσουμε τη συμπεριφορά αυτή"!!  Αυτό ήταν το σχέδιο από τη αρχή όμως δεν έπιασε!   Φιλότιμος, αλλά άσχετος ο μάστορας!  Τι τόθελες αυτό;;  Σαν να βγαίνει ο 7ος όροφος και ακόμη καλύτερα!  Η τραγωδία που έγινε κωμωδία!  Παίζουν με αυτά τα πράγματα;; 

Εμείς συνιστούμε υπομονή πρόεδρε! Το φοβούνται το γάβγισμα όταν δουν και μπόϊ!  Αμα δεν τόχεις, άστα να πάνε! Και όχι τίποτ' άλλο, αλλά φοβόμαστε πως θα σε "αδειάσουν" γρήγορα και θα βάλουν αψηλό παιδί στη θέση σου. Κι' εμείς θέλουμε να σε βλέπουμε καιρό ακόμη!  
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: