Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΙ ....ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.....!

"....Και θέλω να σας πω καθαρά: Πολιτική παρανομία είναι το ίδιο το μνημόνιο - μνημόσυνο για τα δικαιώματα του ελληνικού λαού - όπου με τη μέθοδο της σταγόνας μας έχετε κυριολεκτικά τρελάνει.

Ξυπνάμε το πρωί για να δούμε τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας, να δούμε αν θα δουλεύουμε 55 ή 60 χρόνια. Τώρα κόβεται ο 13ος και ο 14ος μισθός στους συνταξιούχους. Αυτό για εμάς είναι πολιτική παρανομία, νομιμοποιημένη βεβαίως στη Βουλή και νομιμοποιημένη σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ιταλία γίνεται γενική απεργία. Απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν τώρα στη Γαλλία και γέμισαν οι δρόμοι. Παντού γίνονται απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα αεροδρόμια στο Λονδίνο ήταν μέρες κλειστά από την απεργία των πιλότων και του προσωπικού, λόγω της ιδιωτικοποίησης της "British Airways".

Χρόνια στην Ευρώπη γίνονται απεργίες. Στην Ελλάδα μόνο γίνονται απεργίες; Και σε αυτές μάλιστα τις χώρες, δυστυχώς, δεν υπάρχει και Κομμουνιστικό Κόμμα. Και για ποιους εταίρους μιλάμε; Δηλαδή, μας νοιάζει τι θα πει η κα Μέρκελ, ο κ. Σαρκοζί ή όλοι αυτοί οι κύριοι με τι μάτι θα δουν την Ελλάδα; Τις ζουν στις χώρες τους τις απεργίες και το λαϊκό σιχτίρισμα - με συγχωρείτε για την έκφραση.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός εμπόδισε να παρθούν μέτρα, που στις άλλες χώρες πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια. Και γι' αυτό κάνει αυτοκριτική η ΝΔ και εσείς, γιατί καθυστερήσατε να πάρετε μέτρα και τώρα τα παίρνετε όλα μαζί σε ένα πακέτο».

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, 25 ΙΟΥΝΗ 2010
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: