Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΠΑΝΤΟΥ "ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ", ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ! - ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η ιστορία πολλές φορές γράφεται από την ανάποδη, δηλαδή με την αρνητική της πλευρά και οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες! Αυτό κάνει σήμερα ο πρόεδρος και το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, μόνο που η λαϊκή παροιμία λέει πως " όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου, τις περισσότερες φορές πέφτεις εσύ μέσα!".

Εμείς βεβαίως δεν θέλουμε να πέσει κανείς στο λάκκο, ούτε το προεδρείο, ούτε πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αλλά δυστυχώς, με τις αποφάσεις που παίρνει η συγκεκριμένη πλειοψηφία, παραμένουμε όλοι ακάλυπτοι και απροστάτευτοι, απέναντι σε οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία και το ερώτημα είναι αν έχουμε τελικά συνδικαλιστικό όργανο, ή πρόκειται περί παραρτήματος της οδού Μεσογείων!



Οταν κάναμε την επιστολή ως μέλη της μειοψηφίας, για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις, (με αφορμή και τις υπεραναλήψεις), πάνω στη βιομηχανία πειθαρχικών και απολύσεων που εφαρμόζει η Τράπεζα, αδιακρίτως βαθμού παραπτώματος ή παρατυπίας παραβιάζοντας τον Οργανισμό, ποτέ δεν φανταζόμαστε ότι η "ΔΑΚΕ - Ενωτικού" και ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλογικού οργάνου, θα τολμούσαν να πάρουν απόφαση, που στη πράξη, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και "λύνει τα χέρια της εργοδοσίας" για συνέχιση των απολύσεων!



Εύγε, συνάδελφοι του προεδρείου! Δεν είναι μόνο η στείρα άρνησή σας να κουβεντιάσετε τις προτάσεις μας που περιείχαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή θα έπρεπε άμεσα όλο το Διοικητικό Συμβούλιο να μεταβεί στη Διοίκηση και να απαιτήσει το σταμάτημα των απολύσεων και την εφαρμογή με κάθε τρόπο του Οργανισμού, αλλά κυρίως η επιμονή σας σε μια θέση που πέραν των άλλων, η διατύπωσή της αποτελεί μνημείο δουλικότητας και προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων!



Αποφασίσατε λοιπόν σαν πλειοψηφία, ότι θα πρέπει να αποσταλούν επιστολές του ΣΥΓΤΕ στη Διοίκηση, όπου:

  • Θα ζητείται να μη γίνουν απολύσεις και να «εξαντληθούν τα περιθώρια επιείκειας»(!) για κάθε συνάδελφο που παραπέμπεται σε πειθαρχικό για τις υπεραναλήψεις με το ερώτημα της απόλυσης.
  • Ακόμη αποφασίσατε, ο εκπρόσωπος του ΣΥΓΤΕ στα πειθαρχικά, να ζητά κάθε επιείκεια για τον κρινόμενο προκειμένου να του επιβληθεί μικρότερη ποινή, χωρίς ουσιαστικά άλλα επιχειρήματα!
Τέλος, αποφασίσατε αόριστα να γίνει μια συνάντηση στο μέλλον, (πότε και που;;;), αντιπροσωπείας του ΣΥΓΤΕ με τη Διοίκηση. Τι νόημα έχει βέβαια μια τέτοια συνάντηση με αυτή την αντίληψη, μόνο εσείς του προεδρείου ξέρετε!



Και σαν να μην έφταναν αυτά, στην αρχή της απόφασής σας ορίζετε, πως ο ΣΥΓΤΕ δεν ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ!

Δηλαδή μια πάγια και διαχρονική θέση για την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος, που την έχουμε υιοθετήσει όλοι μας στο χώρο της Γενικής εδώ και χρόνια και που με αυτήν λειτουργούμε σε όλες τις περιπτώσεις, την επαναλαμβάνετε με ειδική «έμφαση», σαν να θέλετε να «κλείσετε το μάτι κάπου!», την επαναδιατυπώνετε ρητά και κατηγορηματικά, σε λάθος στιγμή για μια υπόθεση που αφορά μαζικά αρκετούς συναδέλφους, (γιατί δεν μπορεί όλοι αυτοί οι συνάδελφοι να συνεννοήθηκαν ταυτόχρονα για τη παραβίαση του άρθρου 672 του Α.Κ., που προβλέπει ο Οργανισμός απόλυση για πολύ σπουδαίο λόγο!) και φαίνεται πως εμμέσως πλην σαφώς, τους βαφτίζετε όλους «ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ», αφού η δήλωσή σας αυτή, περιλαμβάνεται στο σκεπτικό της απόφασης!

Δεν γνωρίζουμε αν έχετε καταλάβει τι αποφασίσατε! Ποια καλύτερη «αβάντα» έχει η Διοίκηση για να συνεχίσει τις απολύσεις;; Με την απόφασή σας αυτή, ανοίγετε οδυνηρό προηγούμενο και τροφοδοτείτε με νερό το μύλο της εργοδοσίας για τους λιώσει όλους και ν’ απαλλαγεί από τα έξοδα διαχείρισης!

Υπάρχει καιρός πάντως για να επανορθώσετε! Γιατί αλλιώς θ’ αποτελέσετε ΚΟΛΑΦΟ και ΟΝΕΙΔΟΣ για το συνδικαλιστικό κίνημα και τις συνέπειες θα τις βρείτε μπροστά σας!







Δεν υπάρχουν σχόλια: