Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 1η ΓΕΝΑΡΗ ΟΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΖΗΤΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ 15% ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ!!

Ηδη οι μισθοδοσίες του Ιανουαρίου 2012, όπως διαπιστώσαμε όλοι,  ήταν "πετσοκομένες" σε μεγάλο βαθμό από τα νέα δυσβάστακτα και απαράδεκτα φορολογικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, που ψήφισαν τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον περασμένο Ιούνιο του 2011 με το "Μεσοπρόθεσμο", όσο και η τρικομματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ και ΛΑ.Ο.Σ, με τη ψήφιση του "Πολυνόμου" τον περασμένο Οκτώβρη του 2011! 

Ολες αυτές οι αντιλαϊκές διατάξεις με τα απάνθρωπα "χαράτσια", θα μπαίνουν πλέον από 1η Γενάρη του 2012 και κάθε μήνα, στις μισθοδοσίες των εργαζομένων και στις συντάξεις των συνταξιούχων, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολες και τραγικές τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας!  Πιο συγκεκριμένα:

  • Αυξάνεται η φορολογία εισοδήματος για μισθούς και συντάξεις, αφού το αφορολόγητο όριο κατέβηκε τον περασμένο Ιούνιο από τις 12.000 € στις 8.000 € και από τις 26 Οκτωβρίου 2011, κατέβηκε στις 5.000 €.   Ετσι οι μισθοδοσίες θα επιβαρύνονται με το επί πλέον ποσό φόρου για εισοδήματα άνω των 5.000 € ετησίως.  
  • Ενσωματώνονται στις μισθοδοσίες των εργαζομένων και στις συντάξεις των συνταξιούχων από 1η Γενάρη 2012  και κάθε μήνα, τα ποσά που αντιστοιχούν στην "Εισφορά Αλληλεγγύης", όπως περιλαμβάνεται  στον Πολυνόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβρη. 

Για να θυμίσουμε τις κλίμακες αυτού του "κεφαλικού" φόρου,  τονίζουμε πως είναι:   1% για εισοδήματα από 5.000 - 20.000 €,  2% για εισοδήματα από 20.001 - 50.000 €,   3%  για εισοδήματα 50.001 - 100.000 € και 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 €.

Με τη κατάσταση όπως διαμορφώνεται, είναι φανερό πως μήνα με τον μήνα, για χιλιάδες νοικοκυριά με την υφιστάμενη ανεργία, υποαπασχόληση αλλά και τις υπάρχουσες υποχρεώσεις, η διαβίωση θα αγγίζει ή και θα ξεπερνά τα όρια της φτώχειας!     

Οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα, που έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια με τη τακτική της Societe υποβαθμίζονται συνέχεια σε οικονομικό και υπηρεσιακό επίπεδο,  αντιμετωπίζουν άμεσα και το φάσμα της οικονομικής ανέχειας, από το θράσος της εργοδοσίας της Γενικής να επιδιώκει και να ζητά επί πλέον μειώσεις στις αποδοχές κατά 15%, εκμεταλλευόμενη την απαράδεκτη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης!

Δυστυχώς, όσο διαρκεί η εν "υπνώσει" τακτική του προεδρείου του "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ,  όλα είναι πιθανά να συμβούν στο επόμενο διάστημα για τους εργαζόμενους στη Γενική τράπεζα! 

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, για μια ακόμη φορά, ζητά τη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε συνδυασμό με τη στάση της εργοδοσίας και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.
.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: