Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.


Η προσχεδιασμένη καθολική επίθεση ενάντια σε μισθούς, συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου, μπορεί να αναχαιτιστεί. Η πείρα της εργατικής τάξης και η ιστορία των αγώνων της δείχνουν πως οι εργάτες έχουν δύναμη. 

Τα δικαιώματα που σήμερα η πλουτοκρατία απαιτεί να σαρωθούν, είναι αποτέλεσμα σκληρών μακροχρόνιων ταξικών αγώνων. Είναι κατακτήσεις που απέσπασαν με αγώνα καθολικά, κόντρα στους καπιταλιστές, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Η εργατική τάξη είναι η μόνη κοινωνική δύναμη που μπορεί να ηγηθεί ενός τέτοιου αγώνα για να δοθεί οριστική λύση σε όλα τα προβλήματα που μαστίζουν τη λαϊκή οικογένεια, ενισχύοντας την πάλη για να τεθεί ο πλούτος που παράγεται στην υπηρεσία του λαού. Να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων. 

Σ' αυτή τη ρότα, το απεργιακό κάλεσμα σημαίνει αγωνιστικό συναγερμό. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε κλάδος πρέπει να αποφασίσει για την απεργία, να οργανώσει τη δράση για την επιτυχία της, κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που συμμετέχουν στο διάλογο σφαγής των εργατών, «αγκαλιά» με το κεφάλαιο. 

Η απεργία πρέπει να είναι αφετηρία νέας κλιμάκωσης της δράσης της εργατικής τάξης, με στόχο την παρεμπόδιση, την αποτροπή ψήφισης και υλοποίησης των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της τρόικας, για την προστασία της λαϊκής οικογένειας στη ρότα της ενιαίας ταξικής πολιτικής πάλης, για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική, λαϊκή εξουσία.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: