Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Γνωρίζει πολύ καλά ο συνάδελφος Καλόγηρος ότι οι καταστατικές υποχρεώσεις του ΤΑΜΕΙΟΥ,  πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα  από το νόμο, είτε υπάρχουν εκλογικές διαδικασίες,  είτε όχι.   Σε αυτές τις υποχρεώσεις, υπάγεται  και η καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ, σε όσους συναδέλφους αποχώρησαν και το δικαιούνται, με τη σειρά προτεραιότητας του καθένα.
Κανένα Διοικητικό Συμβούλιο, ή εκλογοαπολογιστική συνέλευση, δεν μπορεί να πάρει απόφαση παγώματος  των καταβολών. Αν το κάνει, υπάρχει ο κίνδυνος ασφαλιστικών μέτρων και υποχρέωση του Ταμείου να καταβάλει εντόκως τα αντίστοιχα ποσά στους δικαιούχους, όπως έγινε και στο παρελθόν, με την  αναστολή ορισμένων άρθρων του καταστατικού.  Δεν το γνωρίζει αυτό ο συνάδελφος Καλόγηρος; 


Να, τι έλεγε τον περασμένο Μάϊο στη περίπτωση αυτή με ανακοίνωσή του, που δείχνει πόσο εύκολα φάσκει και αντιφάσκει, όταν θέλει να κτυπήσει τη λειτουργία του Ταμείου:


«Ως προς την απόφαση που πήρανε στην ΓΣ για την αναστολή χορήγησης του εφάπαξ σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει σύνταξη από το κύριο φορέα (κατά την άποψή τους)  , και παράτυπη για εμάς,  διότι  μας την επιβεβαιώνουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων  όπου προσέφυγαν  και δικαιώθηκαν,  και  πρέπει να ενημερώσουν  τους εργαζόμενους»  - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΦΑΠΑΞ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ! 


ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ 5% ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ;


ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΑΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ! 


Και αν όντως ήθελε να διαβαστεί η επιστολή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΓΤΕ, όφειλε να τη στείλει προς το όργανο και όχι ονομαστικά σε τρία μόνο μέλη του Δ.Σ. και μάλιστα χωρίς να αναγράφεται η ιδιότητά τους. Ακόμη αν ήθελε, μπορούσε να παραστεί και ο ίδιος!



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.     
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ   –   ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: