Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ.


ΜΕ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 1η ΓΕΝΑΡΗ ΟΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ  ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΕΝΩ Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΖΗΤΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ 15%  ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ!!


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Οι μισθοδοσίες του Ιανουαρίου 2012, όπως διαπιστώσαμε όλοι,  ήταν "πετσοκομένες" σε μεγάλο βαθμό από τα νέα δυσβάστακτα και απαράδεκτα φορολογικά μέτρα και χαράτσια σε βάρος των εργαζομένων, που ψήφισαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑ.Ο.Σ και που  θα μπαίνουν πλέον από 1η Γενάρη του 2012 και κάθε μήνα, στις μισθοδοσίες των εργαζομένων και στις συντάξεις των συνταξιούχων, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολες και τραγικές τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας! 

Πιο συγκεκριμένα:

Αυξάνεται η φορολογία εισοδήματος για μισθούς και συντάξεις, αφού το αφορολόγητο όριο κατέβηκε από τις 12.000€ στις 5.000€. Επίσης, ενσωματώνονται στις μισθοδοσίες των εργαζομένων και στις συντάξεις των συνταξιούχων από 1η Γενάρη 2012  και κάθε μήνα, τα ποσά που αντιστοιχούν στην "Εισφορά Αλληλεγγύης" για το συνολικό ετήσιο εισόδημα.

Οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα, που έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια με τη τακτική της Societe υποβαθμίζονται συνέχεια σε οικονομικό και υπηρεσιακό επίπεδο,  αντιμετωπίζουν άμεσα και το φάσμα της οικονομικής ανέχειας, από το θράσος της εργοδοσίας της Γενικής να επιδιώκει και να ζητά επί πλέον μειώσεις στις αποδοχές κατά 15%, εκμεταλλευόμενη την απαράδεκτη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης!

Να υπενθυμίσουμε ακόμη, πως οι μισθοί των εργαζομένων στη Γενική, έχουν ήδη υποστεί μείωση, από την απαράδεκτη διετή σύμβαση με ημερομηνία λήξης 31/12/2010, που υπέγραψε το προεδρείο του «Ενωτικού» με τη τράπεζα! 

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, ζητά τη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες απαιτήσεις της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών 15%  και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, μαζί με τη συμμετοχή του ΣΥΓΤΕ στην 24ωρη απεργία στις 17 Γενάρη, που προκήρυξαν τα Ε.Κ. Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου.   


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.    
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ   –   ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: