Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΑΙΣΧΟΣ! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ "ΠΑΡΑΘΥΡΟ" ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

Παράθυρο» για δεύτερη σύνταξη ή προσαύξηση της σύνταξης σε υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές και αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης, με τη δυνατότητα εξαγοράς πλασματικού χρόνου κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δίνει επείγουσα εγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα!

Η προκλητική αυτή διάταξη περιέχεται στους ίδιους νόμους με τους οποίους αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καρατομήθηκαν οι συντάξεις και, στο όνομα της «ισονομίας», ισοπεδώθηκαν ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων!

Αν θέλουν πραγματικά "ισονομία", ας κατεβάσουν μισθούς και συντάξεις υπουργών, βουλευτών κλπ, στα επίπεδα των 600 - 800 ευρώ, που παίρνει το 85% των  μισθωτών και συνταξιούχων και μετά να μιλήσουν για δυνατότητα "εξαγοράς" και άλλα τέτοια τερτίπια, ή ας ανεβάσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, στα επίπεδα των υπουργών και βουλευτών!   


Η νέα εγκύκλιος, υπενθυμίζει ότι με παλιότερο έγγραφο «είχαν κοινοποιηθεί οι διατάξεις του άρθρου 5 του παρ. 8 εδ. β' του Ν. 3863/2010 (ΦΕΚ115/ τ.Α'/ 2010), σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι, πρόσωπα που κατέχουν θέση Υπουργού ή Υφυπουργού, ή έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, καθώς και οι αιρετοί, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Δήμαρχοι και Νομάρχες του προϊσχύσαντος καθεστώτος, δύνανται κατά τη διάρκεια της θητείας τους να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους Κλάδους Κύριας, Επικουρικής και Πρόνοιας, στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους ή να αναγνωρίσουν τους χρόνους που αντιστοιχούν στη θητεία τους, οποτεδήποτε στους συγκεκριμένους αυτούς κλάδους, το σύνολο δε των εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη βαρύνει τα πρόσωπα αυτά».

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε έρχεται ως εφαρμογή των νόμων 3863/2010 και 4052/2012 και δίνει τη δυνατότητα σε αιρετούς που έχουν ήδη κατοχυρώσει δικαίωμα ξεχωριστής σύνταξης λόγω του δημόσιου αξιώματος, να εξαγοράσουν το χρόνο της θητείας τους και είτε να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης από το Ταμείο τους, είτε να προσαυξήσουν τη σύνταξη που θα λάβουν από τον οικείο ασφαλιστικό τους φορέα. 

Και αυτή η εξέλιξη, κάνει επίκαιρη την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της ξεχωριστής σύνταξης που δίνεται στους αιρετούς και την προσμέτρηση του χρόνου της θητείας τους ως χρόνο ασφάλισης στον οικείο ασφαλιστικό τους φορέα, από όπου πρέπει και να συνταξιοδοτούνται, όπως όλοι οι ασφαλισμένοι.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: