Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ!

Επαναλαμβάνουμε ρητά τη θέση μας - μετά και τις τελευταίες ασάφειες που προκύπτουν - ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ενδελεχή ανάλυση όλων των δεδομένων, για κάθε συνάδελφο που σκέπτεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, που ανακοίνωσε η τράπεζα. 

Η κατάσταση στη κοινωνία είναι τραγική όπως όλοι γνωρίζουμε,  με την ανεργία να φουντώνει συνεχώς, τις συντάξεις να μειώνονται, τις θέσεις εργασίας να εξαφανίζονται, τα δικαιώματα να περικόπτονται και τις ελπίδες για το μέλλον να είναι ανύπαρκτες!  

Ολα αυτά, θα πρέπει να τα σταθμίσει ο κάθε συνάδελφος, πριν αποφασίσει να χαρίσει στην εργοδοσία τον μισθό του και τη θέση εργασίας του, ακόμη και με όποιο τίμημα "ανακούφισης", που δυστυχώς θα είναι προσωρινό και για λίγο χρόνο, με τα προβλήματα που θα υπάρξουν για έναν που μένει ξαφνικά χωρίς δουλειά. 

Παρ' όλα αυτά και επειδή τελευταία παρουσιάζονται πολλές ασάφειες με το τι δικαιούται ο καθένας μέσα στο πρόγραμμα σε σχέση και με το (προ)συνταξιοδοτικό καθεστώς και είναι ορατός ο κίνδυνος σε κάθε συνάδελφο που κάνει αίτηση ένταξης, να είναι αρκετά μικρότερη η αποζημίωση από αυτή που προσδοκά,  με διαφορετική ερμηνεία του φακέλου του που θα κάνει η τράπεζα, καλούμε το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, να κάνει άμεση παρέμβαση στη Διοίκηση, έτσι ώστε:


  • Πριν κάνει την αίτηση ο κάθε ενδιαφερόμενος, να απευθύνει ερώτημα στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, για το τι ακριβώς δικαιούται με βάση την εγκύκλιο και τον υπηρεσιακό του φάκελο.
  • Η απάντηση του Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, να είναι επίσημη και δεσμευτική για τη τράπεζα.
  • Αφού η απάντηση κριθεί ικανοποιητική ή συμφέρουσα στον ενδιαφερόμενο, τότε να προχωρά στη κατάθεση της αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα. 
  • Στη περίπτωση των συναδέλφων που έχουν ήδη κάνει αίτηση, να ληφθεί, μέριμνα ώστε να λάβουν κι εκείνοι την αντίστοιχη επίσημη θέση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και σε περίπτωση που δεν είναι ικανοποιητική, να έχουν τη δυνατότητα απόσυρσης της αίτησης που έχουν κάνει. 
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: