Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ!

Με την υπ' αριθμ. 540/2013 απόφασή του το Ειρηνοδικείο Αθήνας, διορίζει τα εξής μέλη για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και τα υπόλοιπα όργανα: 


ΓΙΑ  Δ.Σ. -  ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
  1. ΧΡΗΣΤΟ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟ,
  2. ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ,
  3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ,
  4. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΜΑΛΙΚΟΥΡΗ,
  5. ΘΕΟΦΑΝΗ ΠΟΛΥΖΟ,
  6. ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ,
  7. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ,
  8. ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΣΙΩΤΣΟΥ,
  9. ΑΝΔΡΕΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ.

ΓΙΑ  Δ.Σ.   -  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

  1. ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟ ΔΕΚΟΥΛΟ,
  2. ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΤΣΟΥΛΑ,
  3. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗ,
  4. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ,
  5. ΗΛΙΑ ΣΙΩΡΗ,
  6. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗ,
  7. ΛΙΑΝΑ ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ,
  8. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΒΕΡΩΝΗ,
  9. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΑΡΤΙΝΗ.

ΓΙΑ  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  -  ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: 

  1. ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ,
  2. ΔΑΝΑΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,
  3. ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΑΜΟΥΡΗ,
  4. ΑΝΤΩΝΙΟ ΦΑΣΟΥΛΗ,
  5. ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΥ.

ΓΙΑ  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  -  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

  1. ΑΝΝΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ,
  2. ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΟΜΗΤΡΟΥ,
  3. ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΜΗΝΑ,
  4. ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΓΟ,
  5. ΛΑΖΑΡΟ ΠΑΤΡΙΝΟ.

ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ  -  ΤΑΚΤΙΚΟΣ:
  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ

ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ  -  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ:
  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ. 


*


Στην απόφαση, δίνεται ρητά η εξουσιοδότηση στα προαναφερόμενα πρόσωπα, αφου συγκροτηθούν σε σώμα με τη μέριμνα του πρώτου διοριζόμενου(ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ), να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση των μελών του Ταμείου, προκειμένου μέσα σε προθεσμία τριών (3) μηνών από της επιδόσεως της απόφασης, να εκλεγεί η Διοίκηση του Ταμείου. 

Παρέχει επίσης την εξουσιοδότηση στα πιο πάνω μέλη  της Διοίκησης, να επιμεληθούν κατά το ίδιο διάστημα, τις υποθέσεις του Ταμείου που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, (καταβολή μισθών, ασφαλιστικών εισφορών, λογαριασμών ΔΕΚΟ, φορολογικών υποχρεώσεων, δικαστικές υποθέσεις - προσωρινά εκτελεστές αποφάσεις, καταβολή Εφάπαξ και Εφάπαξ βοηθήματος παιδιών, κλπ.).   

Η απόφαση κρίνει επίσης, ότι στα καθήκοντα της προσωρινής Διοίκησης, περιλαμβάνεται και η χορήγηση του Εφάπαξ και του Εφάπαξ βοηθήματος παιδιών, διότι η αντίθετη περίπτωση θα αποτελούσε μη επιτρεπτή παρέμβαση του Δικαστηρίου στη Σωματειακή αυτονομία. 

Η απόφαση παράλληλα, απορρίπτει την αίτηση για ανάθεση υποχρέωσης στη παρούσα προσωρινή Διοίκηση, να συγκαλέσει Γ.Σ. για τη τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου. 


Η απόφαση θεωρεί επίσης με όσα αναφέρθηκαν, ότι προκύπτει η ανάγκη τροποποίησης του καταστατικού, για να ληφθούν υπ' όψιν τα καινούργια δεδομένα για τον υπολογισμό του Εφάπαξ. Τροποποίηση όμως που για να γίνει, είναι αναγκαία η συμμετοχή των εν ενεργεία μελών του Ταμείου, τα οποία έχουν επιλέξει την οδό της αδιαφορίας με αποτέλεσμα, να μην υπάρχει απαρτία ακόμη και στις Γ.Σ. με σημαντικά θέματα συζήτησης.  

Από το παραπάνω εδάφιο της απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθήνας, γίνονται κατά τη γνώμη μας φανερές οι μεγάλες ευθύνες του προέδρου και του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, που σε όλες τις προσπάθειες του απερχόμενου Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ για τροποποίηση του καταστατικού, στάθηκαν απέναντι, απείχαν από κάθε διαδικασία, πολέμησαν κάθε προσπάθεια, αρνήθηκαν με καθημερινές ανακοινώσεις τη συμμετοχή και στήριξη σε όποια σχέδια παρουσιάσθηκαν, λοιδωρούσαν συνεχώς όργανα και εκλεγμένα πρόσωπα στο Ταμείο και κατά τη γνώμη μας επηρέασαν σημαντικά και ουσιαστικά τους εν ενεργεία συναδέλφους να απόσχουν συστηματικά από όλες τις Γενικές Συνελεύσεις του Ταμείου, πράγμα που η απόφαση του Ειρηνοδικείου το ονομάζει αδιαφορία.   


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:  








Δεν υπάρχουν σχόλια: