Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ PROBANK ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.

Τα σχέδια της ΕΘΝΙΚΗΣ (ΕΤΕ) να προσλάβει τους 1.200 εργαζομένους της πρώην «Probank», όπως ακριβώς έκανε και για τους 240 εργαζόμενους της πρώην «FBB» (First Business Bank), δηλαδή με 6μηνες δοκιμαστικές συμβάσεις, ματαιώθηκαν μπροστά στην αποφασιστικότητα που έδειξαν οι εργαζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η «Probank» έσπασε σε «κακό» και «καλό» κομμάτι και η Εθνική εξαγόρασε το «καλό» κομμάτι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε απορροφήσει την «FBB».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού «ο εργοδότης έκανε πίσω κάτω από την απόφαση των εργαζομένων στη μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο σύλλογός τους, να μη δεχτούν μοιρολατρικά να πληρώσουν το μάρμαρο». Σε αυτό συνέβαλαν και οι ταξικές δυνάμεις με την παρέμβασή τους στη γενική συνέλευση «ώστε η δικαιολογημένη αγανάκτησή τους να εκφραστεί με συγκεκριμένα αιτήματα, συνέχιση των γενικών συνελεύσεων και οργάνωση μορφών κινητοποιήσεων με μέτρα για την επιτυχία τους. Συνέβαλαν να μην περάσει ο εφησυχασμός των διαβουλεύσεων που καλλιεργούσε η ηγεσία της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου της ΕΤΕ». Στην ίδια κατεύθυνση, οι ταξικές δυνάμεις έκαναν παρέμβαση και στο ΔΣ του Συλλόγου της Εθνικής.

Το αποτέλεσμα ήταν η εργοδοσία να αποδεχθεί την πρόσληψη των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στη συνάντηση που είχε με την ΟΤΟΕ. Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση, ύστερα από παρέμβαση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι οι ίδιες συμβάσεις θα εφαρμοστούν και για τους εργαζόμενους της πρώην FBB.

Το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού καλεί τους εργαζόμενους στην «Probank» και στην «FBB» να μην επαναπαυτούν και εφιστά την προσοχή, σημειώνοντας: «Δεν υπογράφουμε απολύσεις πριν δούμε πολύ προσεχτικά τις συμβάσεις πρόσληψης. Καλούμε τους συναδέλφους της "FBB" να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ, τις δυνάμεις της ΕΝΙΑΙΑΣ στην ΕΤΕ και το κλαδικό σωματείο στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: