Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ! ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ...24 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ...!

Μπράβο πρόεδρε! Διαπιστώνουμε με χαρά, ότι αρχίζεις να μαθαίνεις αλλά δεν νομίζεις ότι πας πολύ αργά και πως με τα δικά σου λάθη καθώς και της παράταξής σου, πήγαν πίσω δεκαετίες όλα τα ασφαλιστικά (και όχι μόνο), προβλήματα των εργαζόμενων στη Γενική;;;  Τι φταίνε οι 2500 οικογένειες των ασφαλισμένων στο Ταμείο, να μην έχουν σήμερα επικουρική σύνταξη από τον φορέα που πλήρωναν τόσα χρόνια;;  Μας αρέσει δε, που βγαίνεις και "τιμητής" από πάνω, επειδή νομίζεις ότι κάποιοι έχουν ξεχάσει και κυρίως οι νέοι συνάδελφοι, που ίσως δεν γνωρίζουν! Κάνεις όμως λάθος και θα το διαπιστώσεις στις επόμενες εκλογές!  Γιατί η διαστρέβλωση, εκμεταλλευόμενος την άγνοια των συναδέλφων, έχει και τα όριά της!  Για να γίνουμε πιό  συγκεκριμένοι λέμε τα εξής: 

Η σημερινή σου ανακοίνωση ως προέδρου του Συλλόγου και του προεδρείου της "ΔΑΚΕ - Ενωτικού Συλλόγου",  για τη "καταδίκη της άνισης μεταχείρισης που υφίστανται οι εργαζόμενοι της Γενικής, ασφαλισμένοι πριν το 1983 σε σχέση με του υπόλοιπους τραπεζοϋπαλλήλους", αποτελεί ουσιαστικά  έμπρακτη ομολογία για τη λαθεμένη στάση σου το 1986 και εμπαιγμό παράλληλα, απέναντι σε όσους  συναδέλφους δεν γνωρίζουν! Μας κάνει εντύπωση δε, ότι πέρα από την επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, γίνεται και κοινοποίηση στα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα,  καθώς  και στα πολιτικά κόμματα!  

Βεβαίως και υπάρχει πρόβλημα με όλον τον αντεργατικό αντιασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε, καθώς και με την άνιση μεταχείριση κλάδων και κατηγοριών  εργαζομένων!  Τι να σου κάνουν όμως τώρα τα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα  - (πέρα από τις δικές τους ευθύνες διαχρονικά), και τα κόμματα, όταν εσύ και η παράταξή σου πριν 24 χρόνια  - που ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες - καταψήφιζες τη λύση "τύπου Εμπορικής", ή εν πάση περιπτώσει λύση "Δημοσίου δικαίου"   που θα μας ενέτασσε στα λεγόμενα "ευγενή ταμεία" και δεν θα είχαμε αυτά, τουλάχιστον, τα προβλήματα σήμερα;;  Φυσικά  η Κυβέρνηση σήμερα δυστυχώς, στα πλαίσια της συνολικότερης αντεργατικής της πολιτικής, μας βρήκε στο ΙΚΑ και μ' ένα πτωχευμένο επικουρικό και επακολούθησε ότι επακολούθησε!  Τι περίμενες δηλαδή;; Και μάλιστα χωρίς καμία παρέμβαση ή αγωνιστική κινητοποίηση, όπως σου προτείναμε κατ' επανάλειψη!  

Ομως πρόεδρε, εσύ και η παράταξή σου, (η ΔΗΚΙ τότε), τι κάνατε πριν 24 χρόνια με πλειοψηφίες 60% και 65%, για να μη βρισκόμαστε στο ΙΚΑ σήμερα και να τύχουμε καλύτερης ρύθμισης, τουλάχιστον οι πριν το 1983 ασφαλισμένοι;;   Μήπως θυμάσαι;; Σου θυμίζουμε εμείς και θυμίζουμε ξανά σε όλους τους εργαζόμενους:

Οταν η  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, έφερε το 1986 πρόταση για λύση του ασφαλιστικού μας προβλήματος όπως στην ΕΘΝΙΚΗ και την ΕΜΠΟΡΙΚΗ τράπεζα, (Λύση τύπου Εμπορικής),  και ακολούθησε η τότε ΔΗΣΚ (ΠΑΣΚΕ), με παραπλήσια πρόταση "Δημοσίου δικαίου", εσύ και η παράταξή σου πολεμήσατε λυσσαλέα για να μην περάσουν αυτές οι προτάσεις, αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους με καθημερινές εμπρηστικές ανακοινώσεις απαράδεκτου ύφους και περιεχομένου, αλλά και τοποθετήσεις στις Γενικές συνελεύσεις όπως "Δεν θα παραδώσουμε το Ταμείο στους επιτρόπους",  - "Το Ταμείο και τα μάτια μας",  -  "Κάτω τα χέρια από τα λεφτά μας(!)" - "Δεν θα βάλουμε ελεγκτές στη διαχείρισή μας"  -   "Οχι στους κρατικιστές και το Κράτος στα πόδια μας(!)" - "Το Ταμείο είναι σωματείο και δεν το παραδίδουμε(!)"  και άλλα πολλά τέτοια!   Με αυτή τη τακτική πετύχατε την υπερψήφιση της καταστροφικής πρότασής σας για λύση και παραμονή του Ταμείου, ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), με ποσοστό μάλιστα ...63% (!), και η κατάληξη βέβαια, πέραν των άλλων διαχειριστικών εγκλημάτων, να παιχτούν και όλα τ' αποθεματικά στο Χρηματιστήριο!  Τώρα έρχεστε  και "τιμητές"  από πάνω;;  

Να σου θυμίσουμε πρόεδρε, τι θα είχαμε κερδίσει για πολλά χρόνια,  αν είχε περάσει η πρόταση για λύση " τύπου Εμπορικής";; Μήπως δεν γνωρίζεις;; Σου λέμε λοιπόν:  Θα είχαν την ευκαιρία ν' αποχωρήσουν  εκατοντάδες συνάδελφοι με 30 και 32 χρόνια υπηρεσίας, με πλήρη σύνταξη, ( Κύρια κι επικουρική), και μάλιστα σε ποσοστό 116%  του τελευταίου μισθού!   Ακόμη, θα υπήρχε η δυνατότητα αξιοποίησης των κεφαλαίων του Ταμείου σε σταθερά ομόλογα δημοσίου, καθώς και σε ακίνητη περιουσία. (Και στην αντίθετη περίπτωση άλλοι θα είχαν την ευθύνη!). Θα υπήρχε πλήρης και συστηματική λογιστική παρακολούθηση, καθώς και ενημέρωση στις συνελεύσεις.     Η λειτουργία του νέου φορέα, θα τελούσε υπό την εγγύηση του Κράτους και σήμερα θ' απαιτούσαμε άλλα πράγματα! Ο Κλάδος Εφάπαξ, θα είχε από τότε διαχωρισθεί και θα λειτουργούσε ανεξάρτητα από τον νέο φορέα! Τέλος, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΜΕ Τ' ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!  

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι όλοι οι μετέπειτα αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του Δικομματισμού, θα είχαν επηρεάσει τη πορεία του ταμείου αυτού, όπως έγινε και με όλα τ' άλλα ταμεία, όμως σήμερα θα διεκδικούσαμε τ' ασφαλιστικά μας δικαιώματα κάτω από διαφορετικές συνθήκες, όπως οι συνάδελφοι μας των μεγάλων τραπεζών και δεν θα πηγαίναμε ως υπάλληλοι Β΄ κατηγορίας και ως πτωχευμένοι στο ΙΚΑ! 
   
Να σου υπενθυμίσουμε ακόμη, ότι η ΓΕΝΙΚΗ τράπεζα την εποχή εκείνη, ήταν η μόνη τράπεζα δημοσίου χαρακτήρα, στην οποία οι εργαζόμενοι ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ για κύρια σύνταξη και το πολιτικό κλίμα ήταν ευνοϊκό για την απεμπλοκή και την ένταξή μας στον νέο φορέα!     


Αλλά εσύ πρόεδρε και η παράταξή σου η ΔΗΚΙ τότε, ( μετέπειτα  ΔΑΚΕ - ΝΕΑ ΔΑΚΕ - ΔΑΚΕ ΑΑΑ - Ενωτικός Σύλλογος, ή όπως αλλιώς θέλετε να λέγεστε - δικαίωμά σας βέβαια ν' αλλάζετε όνομα, όποτε το κρίνετε αναγκαίο),  είχατε στο μυαλό σας ως φαίνεται, άλλα πράγματα! Τη διαστρέβλωση γεγονότων και τον αποπροσανατολισμό για την υφαρπαγή ψήφων και το μοίρασμα περισσότερων θέσεων στα όργανα. Ο ανταγωνισμός πήγαινε ..σύννεφο γιατί μερικοί ήθελαν το ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν! Και να το αποτέλεσμα!  Εδώ βάλατε κάποιους συναδέλφους που δεν γνώριζαν, να υπογράψουν κατά της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ και κάνατε ...αγωγή για .....μια έδρα(!)  που βγάλαμε το 1991 κι εσείς από 5 έδρες και απόλυτη πλειοψηφία που είχατε, να τις κάνετε ...6!   Εξι χρειαζόσαστε για τη ...σωτηρία του Ταμείου;;;  


Ηταν τόσο το μένος σας κατά των προτάσεων για τη δημόσια νομική μορφή του Ταμείου, που καταφεύγατε στις ανακοινώσεις σας, σε απίθανα "επιχειρήματα", όπως για παράδειγμα, ότι "αν γίνει δημοσίου χαρακτήρα, μπορεί ....ένα πρωϊνό να το κλείσουν για ωφέλεια άλλων και να μείνουμε στο ...δρόμο"!  Ενώ τώρα με τη δική σας, (κατά κύριο λόγο), ευθύνη και διαχείριση όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ....εύρωστο ταμείο και τα "περί πτώχευσης" είναι ..φήμες!    

Μη μεταθέτεις λοιπόν, αλλού τις ευθύνες! Κι επειδή η μνήμη εξασθενίζει με τη πάροδο του χρόνου και για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων, σου παραθέτουμε εδώ μία χαρακτηριστική ανακοίνωση της τότε ΔΗΚΙ στην οποία συμμετείχες, καθώς και το ψηφοδέλτιο του  τραγικού εκείνου δημοψηφίσματος, για το αποτέλεσμα του οποίου τότε,  εσύ και όλη παραταξή σου είχατε πανηγυρίσει....... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: