Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ...ΕΞΩΔΙΚΑ..!

Δεν μας εξέπληξε το περιεχόμενο της τελευταίας ανακοίνωσης του προεδρείου της "ΔΑΚΕ- Ενωτικού Συλλόγου", στον ΣΥΓΤΕ! Ούτε βέβαια, το ότι περίμεναν την επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας για το κλείσιμο των 3 καταστημάτων, για να "πεισθούν" να βγάλουν έστω μια ανακοίνωση! Ολο το καλοκαίρι ο κόσμος τόχε τούμπανο για τα γεγονότα στη Γενική, κι αυτοί φαίνεται "κρυφό καμάρι", προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν την εργοδοσία! Τόσα Διοικητικά Συμβούλια έγιναν στα οποία τους υπενθυμίζαμε τη κατάσταση, κι αυτοί "σφύριζαν αδιάφορα"!  Ούτε καν σαν θέμα για συζήτηση δεν το έβαζαν! Και τώρα, τάχα ....έκπληκτοι για την αντεργατική στάση της εργοδοσίας και τη παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αρχίζουν πάλι τα "ξιφουλκίσματα" και τις "καταγγελιολογίες", (τραβάτε μας κι ας κλαίμε, είναι αυτά για το αυτί της εργοδοσίας), επειδή βέβαια έρχονται και οι εκλογές του Συλλόγου! 

Συνάδελφοι του προεδρείου, δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα! Δεν είναι δυνατόν μήνες τώρα, να υφίστανται όλοι οι εργαζόμενοι αυτή τη τραγική εγκατάλειψη, με τις ανασφάλειες, τη τρομοκρατία, το "στρατόπεδο συγκέντρωσης" των ΣΠΑΤΩΝ,  τις παραβιάσεις, τις εξοντωτικές μεταθέσεις, τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς δουλειά, κι εσείς να να μιλάτε σήμερα για δράση και παρέμβαση του σωματείου με τα .....εξώδικα και τις ...προσφυγές στην Επιθεώρηση Εργασίας! Που απευθύνεσθε;  Σε ιθαγενείς;   Τόσο έχετε αποκοπεί από τη βάση;; Αποκηρύσσετε συνεχώς και μετά βδελυγμίας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως ο διάολος το λιβάνι! Γιατί;; Εχετε τίποτα δεσμεύσεις;;  Τι φοβάστε;; Δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει και ποιοί είναι οι ορατοί κίνδυνοι πλέον για τις εργασιακές σχέσεις, τον Οργανισμό, αλλά και την ίδια τη πορεία της Τράπεζας;; Μήπως συμβαίνει πλέον κάτι άλλο και ήρθε η ώρα ν' αποκαλυφθεί;;   

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, μέσω των εκπροσώπων της στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, αν και μειοψηφία, δεν θα σταματήσει να αναδεικνύει την ανάγκη αντίστασης και λήψης μέτρων απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, κι εσείς εξακολουθείστε να κωφεύετε - και όχι μόνο - ή να στέλνετε ...εξώδικα!  Οι εργαζόμενοι σύντομα θα δώσουν το δικό τους μήνυμα! 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: