Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010, η συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Συνταξιούχων της Γενικής Τράπεζας, με τον πρόεδρο του ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ,  κ. Αθανασίου, μετά από αίτημα του Συλλόγου. 

Η συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα και με διάθεση εκ μέρους της Διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ, να προχωρήσουν όλες οι εκκρεμότητες που προκύπτουν από την ένταξη των ασφαλισμένων της Γενικής στον νέο φορέα της Επικουρικής σύνταξης. Ο πρόεδρος του ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, ανέφερε στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συνταξιούχων και τα εξής: 

  • Εχει δοθεί ήδη η εξουσιοδότηση στις υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, να ξεκινήσουν τις διαδικασίες που χρειάζονται για την ένταξη των ασφαλισμένων της Γενικής.
  • Υπάρχουν όντως αρκετά τεχνικά προβλήματα, που θα τα εξετάζουν ένα - ένα σε συνδυασμό με τα στοιχεία και τον φάκελο του κάθε συνταξιούχου. Αυτά αφορούν διάφορους ελέγχους, υπολογισμούς κλπ. και όπου κρίνεται αναγκαίο θα υπάρχουν και επί μέρους συνεργασίες με το Διοικητικό Συμβούλιο του  Ταμείου Αλληλοβοήθειας. 
  • Ζητήματα πολιτικά αλλά και διοικητικά που συνδέονται με τη πορεία της ασφαλιστικής ένταξης, θα δρομολογούνται από τη Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ σε συνεννόηση με τα συμβούλια του ΤΑΜΕΙΟΥ και του Συλλόγου Συνταξιούχων.   
  • Χρονικά περιθώρια για την ένταξη δεν μπορούν να καθορισθούν από τώρα, γιατί όποτε λυθούν τα τεχνικά προβλήματα, θα χρειασθούν περίπου άλλοι 3 μήνες, για να προσαρμοσθούν τα μηχανογραφικά  δεδομένα του ΙΚΑ, επειδή όλες οι πληρωμές των συντάξεων, (κύριων και επικουρικών), γίνονται μέσω του κύριου φορέα του ΙΚΑ.
  • Η Διοίκηση του ΕΤΕΑΜ, δεσμεύτηκε πως για κάθε θέμα που θα προκύπτει, είναι διατεθειμένη να συνδράμει και να διευκολύνει τις υπηρεσίες και το Ταμείο. 
Αυτή είναι η πρώτη ενημέρωση που έχουμε. Θα επακολουθήσει προφανώς και ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων. Εμείς για ότι νεότερο υπάρξει, θα σας ενημερώσουμε από εδώ άμεσα.

.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: