Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ......!

Πειθαρχικά συμβούλια(;)  με προαποφασισμένες αποφάσεις, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι είναι όλη αυτή διαδικασία. Η Διοίκηση της Γενικής, απλά προσπαθεί να τηρεί "τυπικά"  τον Οργανισμό και άσχετα με την ακροαματική διαδικασία, "επιβάλει" τις ποινές που θέλει!  Αλλιώς, δεν εξηγείται το γεγονός, πως εδώ και πολλούς μήνες, όλες οι υποθέσεις που έρχονται σε πειθαρχικά, με διαφορετικά περιστατικά και δεδομένα η κάθε μία,  καταλήγουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όλες στο ίδιο πειθαρχικό αποτέλεσμα, την απόλυση!  Το προεδρείο της "ΔΑΚΕ- Ενωτικού Συλλόγου",  παρακολουθεί δυστυχώς απλά τις εξελίξεις, χωρίς να έχει διάθεση  να παρέμβει ουσιαστικά και δυναμικά σε αυτή τη τακτική, ενημερώνοντας και τα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα!  Ετσι οι εργαζόμενοι, έχουν ουσιαστικά απολέσει κάθε ελπίδα για ανατροπή των δεδομένων μέσα στα πειθαρχικά, όπου πάνε "ως πρόβατα επί σφαγήν"! 

Αυτή τη παρωδία, παρακολουθήσαμε και σήμερα, όπου και οι 4 συνάδελφοι που παραπέμφθηκαν, βγήκαν από την αίθουσα με τη ποινή της οριστικής απόλυσης, με ψήφους 3 - 2. Οι τρείς εκπρόσωποι της εργοδοσίας, ως συνήθως τα τελευταία χρόνια και ανεξάρτητα την υπόθεση, ήταν "μπετόν αρμέ"!  Δηλαδή γι' αυτούς, φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλη ποινή από αυτές που ορίζει ο Οργανισμός, ( προσωρινή απόλυση 6 ή 5 ή 4 ή 3 μηνών, ή στέρηση αποδοχών κλπ), παρά μόνο η οριστική απόλυση!  

Αλλά όπως λέει και μια παροιμία με τη συνδικαλιστική ορολογία,  "Πες μου τι σωματείο έχεις, να σου πω τι θα κάνει η εργοδοσία αύριο"! 
.         

Δεν υπάρχουν σχόλια: