Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!

Πάνω που προσπαθούμε να "κλείνουμε τ' αυτιά μας" και μην πιστεύουμε όλα τα δυσάρεστα που διαχέονται από το κέντρο στο δίκτυο για τη τραγική κατάσταση στη Γενική Τράπεζα, ολοένα και καινούργια στοιχεία μας έρχονται από παντού, για τα καταστροφικά και αντεργατικά σχέδια της Διοίκησης, που αφορούν τη πορεία της τράπεζας αλλά και τις συνέπειες για τους εργαζόμενους!  Τα αναφέρουμε εδώ με κάθε επιφύλαξη, αλλά δυστυχώς στη Γενική, χωρίς φωτιά δεν βγαίνει καπνός! Κι εδώ που τα λέμε το τελευταίο διάστημα, ο καπνός μας έχει πνίξει!  

Σήμερα λοιπόν μάθαμε, πως τα Διοικητικά επιτελεία κατ' εντολήν των Γάλλων, σχεδιάζουν σταδιακά από τώρα μέχρι και το τέλος του 2011, να έχουν κλείσει όλα τα καινούργια καταστήματα, ακόμη όλα τα "δεύτερα" καταστήματα σε όποιες πόλεις υπάρχουν, αλλά και αρκετά από τα λεγόμενα "παλαιά", άσχετα αν βρίσκονται σε ιδιόκτητα ή μη κτίρια. Προφανώς θα πουληθούν όσα ιδιόκτητα ακίνητα υπάρχουν!  Ο αριθμός των καταστημάτων που θα μείνει, όπως μαθαίνουμε, δεν πρόκειται να είναι στη φάση αυτή, πάνω από 80 - 85 και έπεται συνέχεια για το 2012!  Αν αληθεύουν όλα αυτά, μιλάμε για γενικό ξεπούλημα, επανερχόμενοι στα πριν του 1989 επίπεδα!  (Η ιστορία με τον ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ και την περίφημη ...ανάπτυξη που υποσχόταν σε όλους προκειμένου να κάνει παιχνίδι με τις μετοχές, σας θυμίζει κάτι;;;) 

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, προφανώς κατά τη γνωστή πλέον τακτική της εργοδοσίας, θα συνεχίσουν να επανδρώνουν το ... "στρατόπεδο συγκέντρωσης"  στα ΣΠΑΤΑ αλλά και τη Γενική Ενημέρωσης στη Μαρίνου Αντύπα, (όσο θα είναι εκεί ακόμη αυτή η υπηρεσία!). Γιατί το τελευταίο διάστημα, στα μυαλά αυτών που διοικούν και δεν έχουν να παρουσιάσουν άλλο έργο, παίζει η τακτική - σε μηνιαία βάση - της μεταφοράς υπηρεσιών και χώρων από όροφο σε όροφο και από κτίριο σε κτίριο, έτσι σε δουλειά να βρισκόμαστε, αφού δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτ' άλλο!    

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά με τη πορεία της τράπεζας και τη συνέχιση της διάλυσης των οικογενειών των συναδέλφων με τις εξοντωτικές μετακινήσεις, το προεδρείο της "ΔΑΚΕ- Ενωτικού Συλλόγου" στον ΣΥΓΤΕ, περί άλλων τυρβάζει, ασχολούμενο με ...εξώδικα και προσφυγές στην ...Επιθεώρηση εργασίας!  Εδώ είναι να τρελαίνεται κανείς! Και να σκεφθούμε ότι το προεδρείο αυτό, πήρε την αυτοδυναμία στις προηγούμενες εκλογές, για να λύσει το ...Ασφαλιστικό και να ...κατοχυρώσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη Γενική Τράπεζα! ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ;;; 
.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: