Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Δ.Ν.Τ.!

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν χθες 11 Σεπτέμβρη 2010,  στις πορείες  προς την πλατεία ΧΑΝΘ, σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου μίλησε ο πρωθυπουργός.   Στην πλατεία ΧΑΝΘ έφτασε πρώτη η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο είχε δώσει ραντεβού για τις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πορεία διαλύθηκε ήρεμα στον Λευκό Πύργο λίγο μετά τις 20.00.

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνάγεται ένα και μόνο συμπέρασμα: Χρειάζεται πράγματι μεγάλο πολιτικό θράσος, για να βαπτίζει κανείς το τσεκούρωμα μισθωτών και συνταξιούχων "πολιτική υπέρ της κοινωνικής συνοχής, τα λουκέτα των επιχειρήσεων "ενίσχυση της επιχειρηματικότητας" και την ύφεση και την ανεργία "όραμα για την ανάπτυξη!  Ό,τι και να πει η σημερινή Κυβέρνηση, δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική της,  γιατί η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. 

Αυτή η  προκλητική συμπεριφορά  εναντίον του λαού δεν έχει όρια. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα ονομάζουν πατριωτική στάση! Και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τα λένε αναμόρφωση της Ελλάδας!  

Για να μην ακούσουν ακόμα πιο προκλητικά οι εργαζόμενοι και κυρίως για να μην υποστούν όσα πιο βάρβαρα τους ετοιμάζουν, πρέπει το γρηγορότερο να  στρατευθούν με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την ανάπτυξη σε όφελος του λαού και των εργαζομένων.

Λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του Πρωθυπουργού,  η αστυνομία χρησιμοποίησε κροτίδες και δακρυγόνα για να απωθήσει μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων που επιχείρησαν να περάσουν στο χώρο της ΔΕΘ. Περίπου 4.500 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και είχαν αποκλείσει με  κλούβες το συνεδριακό κέντρο. 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: