Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ, ΕΝΟΙΚΙΑ, ΠΟΣΟΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ!!!

Δυστυχώς τα όργανα ...άρχισαν νωρίς!  Η γαλλική Διοίκηση της Γενικής, άφησε για το τέλος του χρόνου, τα ..δώρα για τους εργαζόμενους, δείχνοντας το ανάλγητο πρόσωπό της!  Στις μισθοδοσίες του Ιανουαρίου 2011, περιέκοψε τα οδοιπορικά  σε όλους τους συναδέλφους, το επίδομα ενοικίου σε όσους είχαν πάρει παράταση πέραν της τετραετίας και φυσικά το ποσοτικό επίδομα των.....15€!  

ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ Θ' ΑΡΧΙΣΕΙ  Η ...ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!     

Δυστυχώς, με τα κατορθώματα του  "Ενωτικού Συλλόγου",  η Διοίκηση θα έχει να λέει πως εφαρμόζει την .....Επιχειρησιακή Σύμβαση(!)  που υπέγραψε πέρυσι το προεδρείο του "Ενωτικού Συλλόγου", σύμφωνα με την οποία, όλα τα παραπάνω είχαν ημερομηνία ...λήξης στις 31 Δεκέμβρη 2010!     

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, είχε καταγγείλει ως απαράδεκτη αυτή την Επιχειρησιακή Σύμβαση, που για πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΥΓΤΕ, οριοθετούσε επιδόματα και παροχές με "ημερομηνία λήξης", διευκολύνοντας την εργοδοσία να περάσει τη δική της αντεργατική πολιτική.!!  Είχαμε μάλιστα προειδοποιήσει το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, ότι ανοίγει τεράστιο "παράθυρο" σε μελλοντικές ανατροπές ΣΣΕ και κατακτημένων δικαιωμάτων.

Ας αναλογιστούμε όλοι τι μας περιμένει μέσα στο επόμενο διάστημα, με την ενδοτική και συμβιβαστική  τακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία του "Ενωτικού Συλλόγου" , απέναντι στην επιθετικότητα και την ωμότητα της εργοδοσίας  της Γενικής Τράπεζας!    

Βέβαια, στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συλλόγου, ο συνδυασμός του "Ενωτικού Συλλόγου" πήρε τη πλειοψηφία για δεύτερη συνεχόμενη φορά και μάλιστα με ...56%!  ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ  τον "Ενωτικό Σύλλογο", ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ  ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ;  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΟΧΙ!

Ομως η συγκεκριμένη πλειοψηφία του "Ενωτικού",  και κυρίως η γαλλική εργοδοσία της Τράπεζας,  φοβόμαστε πως θα εκλάβουν τη κάθε θετική ψήφο προς τον συνδυασμό της πλειοψηφίας,  ως αποδοχή των αντεργατικών τους σχεδίων ενάντια ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!  Και σ' αυτές τις περιπτώσεις, και παρά τη σοφή λαϊκή παροιμία που  λέει πως  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ, εμείς επιμένουμε ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ! 

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ!

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ! 
    

 .       

Δεν υπάρχουν σχόλια: