Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ....ΨΥΧΙΑΤΡΟ;;

"Η κατηφόρα δεν έχει σταματημό και το βαρέλι πάτο"!  Κάπως έτσι λέει μια λαϊκή παροιμία και νομίζουμε πως ταιριάζει "γάντι" με τη τελευταία ανακοίνωση του "Ενωτικού Συλλόγου" με τίτλο: "ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" (!!!).  Εδώ ο κόσμος χάνεται, στη τράπεζα γίνονται τα μύρια όσα, (με την ευθύνη και του απερχόμενου προεδρείου του "Ενωτικού"),  και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι εργαζόμενοι στη Τράπεζα, χρειάζονται ...ψυχολόγο και σεμινάρια περί  ...."σεξουαλικής παρενόχλησης"(!!) και περί της ..."βίας και κακοποίησης γυναικών και παιδιών"(!!).  

Τι να πεί κανείς! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και μάλιστα από μία παράταξη που είχε την ευθύνη  της λειτουργίας του Συλλόγου και που θέλει να τη ξαναπάρει! Αλλά είπαμε: Είναι να μη πάρει κάποιος τη κατηφόρα! Μετά δεν υπάρχει σταματημός, παρά μόνο με τη παρέμβαση των ίδιων των εργαζόμενων ή της επιστήμης! Γιατί, ψυχολόγο - ψυχίατρο, χρειάζονται όντως κάποιοι και μάλιστα επειγόντως!     

Και για να πάρουμε και τη σοβαρή πλευρά του θέματος, είναι κατά τη γνώμη μας ο χείριστος εμπαιγμός του κάθε εργαζόμενου, όταν το Συλλογικό όργανο και η συγκεκριμένη παράταξη εδώ και δυό χρόνια τουλάχιστον, δεν έχει κάνει ούτε μια παρέμβαση στην εργοδοσία της τράπεζας, για να σταματήσουν οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, για να σταματήσουν οι εξοντωτικές μεταθέσεις, η βιομηχανία πειθαρχικών και οι μειώσεις μισθών και αντί γι' αυτά, να μας προτείνει σεμινάρια για τη ...ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΧΟΥΣ, ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ!!  

Δηλαδή θα συνεργασθούν με τη τράπεζα που δημιουργεί με τη στάση της και τις ενέργειές της, το άγχος και το στρες, για να μας φέρουν ψυχολόγους που θα μας βελτιώσουν τις ...ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ...ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ για να πηγαίνουμε πιο ευχάριστα στο σπίτι μας και την άλλη μέρα να ξεκινάμε από την αρχή για το νέο άγχος!   Καλύτερο σύμμαχο, δεν μπορούσε να βρει η εργοδοσία για τη συνέχιση της τακτικής της! 

Μας αρέσει δε, που γράφουν πως διαφωνούν με τις ...διαδικασίες καταπίεσης(!), (και τι έκαναν δυό χρόνια τώρα δεν είδαμε),  αλλά επειδή το νέο περιβάλλον των εργασιακών σχέσεων, (που και οι ίδιοι συνήργησαν),  είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο ....καταφεύγουν να μας δώσουν τη λύση των σεμιναρίων με ..ψυχολόγους και λοιπούς επιστήμονες για να ....σωθούμε! 

Οι εργαζόμενοι, συνάδελφοι του απερχόμενου προεδρείου και συνάδελφε απερχόμενε πρόεδρε, πληρώνουν εισφορές  για ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ  ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!  Δεν πληρώνουν εισφορές για να τους υποτιμάτε και να τους στέλνετε "βορά" στα όργανα του εργοδότη, για σεμινάρια επιμόρφωσης και υπακοής στη τρομοκρατία! 

Και γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εσάς, πως θα συμπεριφερθούν στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους, παρά τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη δική σας ανυπαρξία!  Μας κάνει εντύπωση που μετά από αυτά, έχετε το ...κουράγιο να ξαναζητάτε τη ψήφο των εργαζόμενων για να συνεχίσετε το ...έργο σας με απόλυτη αυτοδυναμία!  Ενα έργο ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ, όπως η μη κάθοδός σας στις εκλογές του ταμείου! 


Εφιστούμε τη προσοχή όλων των συναδέλφων για το τι Διοικητικό Συμβούλιο θα εκλέξουν στιος αρχαιρεσίες του ΣΥΓΤΕ. Πρακτικές και αντιλήψεις όπως οι παραπάνω, είναι όχι μόνο επικίνδυνες αλλά και καταστροφικές.  Ας σκεφθούμε ότι έρχονται και οι Επιχειρησιακές συμβάσεις με τη μεγάλη πιθανότητα για απόλυτη πλέον μείωση μισθών κι επιδομάτων αλλά και απολύσεων. Με πιό σωματείο θα γίνει αυτή η διαπραγμάτευση;  Με τις αντιλήψεις αυτές που είναι υπέρ του εργοδότη;; Θα υπάρξει αντίσταση και αγώνας, ή θα πάμε μετά όλοι μαζί ομαδικά για τα ...σεμινάρια που προτείνει σήμερα ο πρόεδρος του απερχόμενου προεδρείου;;  


Γιατί όλα είναι πιθανά, μετά και την άλλη ανακοίνωση, αυτή με τα ..SUPER MARKETS! Τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα για τις υποβαθμίσεις, τις καταργήσεις θέσεων και τις μειώσεις μισθών και τώρα έρχονται να προτείνουν προεκλογικά ...εκπτώσεις στα προϊόντα! (και μετά τις εκλογές μην είδατε τον...Παναή!). Τώρα φαίνεται πως ανακάλυψαν ότι η κρίση έχει ...περιάγει(!) τα νοικοκυριά σε δυσχερή κατάσταση! Και γιατί κύριοι του προεδρείου τόσο καιρό που σας κάνουμε προτάσεις παρέμβασης και διεκδίκησης απέναντι στην εργοδοσία, κάνατε πως δεν ακούγατε;;  Δηλαδή, αντί να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε από τη τράπεζα, να εφαρμόζει τον Οργανισμό και να μη μειώνει μισθούς και επιδόματα, τα διεκδικούμε από τα ...SUPER MARKETS!  Χαρές και πανηγύρια η SOCIETE!   


Είναι κι αυτή μια λογική, αλλά ας προσέξουμε, γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο,  συνήθως,  "ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!" 
.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: