Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ SOCIETE;

Πολλά σενάρια έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα. Το σίγουρο είναι ότι η Societe κατέχει αυτή τη στιγμή πάνω από το 88% των μετοχών και εν' όψει φημών αρχίζουν να γίνονται και κερδοσκοπικά παιχνίδια με τη τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο. Μετά και τις χθεσινές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, ο δρόμος είναι ανοιχτός στη Societe για τις παραπέρα εξελίξεις, που θα έχουν δυσμενείς  συνέπειες για τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Οπως επιθετικά εξαγόρασε η Societe τη Γενική, έτσι επιθετικά συνέχισε όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος και της τράπεζας, αλλά και των εργαζόμενων κυρίως. Επόμενο βήμα ποιό θα είναι; Η έξοδος από το ταμπλώ; Η πλήρης συγχώνευση με τη Societe και η αλλαγή επωνυμίας; Η κατάργηση του Οργανισμού; Η κατάργηση όλων των κατακτήσεων με ενδεχόμενες απολύσεις και μειώσεις μισθών; Η συρρίκνωση των Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων; 


Να γιατί οι τωρινές αρχαιρεσίες του Συλλογικού Οργάνου, είναι κρίσιμες. Αν δεν ενισχυθεί η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ και κατά συνέπεια η αγωνιστική ετοιμότητα του ΣΥΓΤΕ με την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο νέο Δ.Σ., όλα είναι πιθανά!        

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ως ακολούθως:



1. Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά ποσό 310.978.826,16 ευρώ με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας των μετοχών της από 3,19 ευρώ σε 1,00 ευρώ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 4α του Κ.Ν. 2190/1920, όπως τροποποιήθηκε δυνάμει του άρθρου 32 του Ν. 3763/2009 και την αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Τράπεζας συνεπεία της ανωτέρω αποφάσεως.


2. Την Τροποποίηση του άρθρου 6 του Καταστατικού της Τράπεζας, ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης προνομιούχων μετοχών.

3. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, με καταβολή μετρητών κατά ποσό 45.000.000 Ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων υπέρ της SOCIETE GENERALE με την έκδοση 10.000.000 νέων προνομιούχων εξαγοράσιμων και μετατρέψιμων ονομαστικών μετοχών άνευ δικαιώματος ψήφου και άνευ σωρευτικής απόδοσης ονομαστικής αξίας τεσσάρων ευρώ και πενήντα λεπτών (4,50) η κάθε μία και με τιμή διάθεσης εννέα (9,00) Ευρώ η κάθε μία. Η διαφορά ύψους 45.000.000,00 Ευρώ θα αχθεί σε πίστωση του Αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Την παροχή εξουσιοδοτήσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης για την εξειδίκευση των όρων (εκδόσεως) των προνομιούχων μετοχών και την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Τραπέζης για το σκοπό της παραπάνω αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου.

Σημειώνεται πως στη συνέλευση παρέστησαν αυτοπροσώπως ή διά αντιπροσώπου 35 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 126.111.897 μετοχές, επί συνόλου 141.999.464, ήτοι ποσοστό 88,81% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου συγκεντρώνοντας έτσι την απαραίτητη απαρτία που επέτρεψε στη γενική συνέλευση να αποφανθεί επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: