Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΑΠΓΤΕ 2010:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ. και το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να υπερασπισθούμε τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα και το Δ.Ν.Τ.!
Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ!


ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦ' ΑΠΑΞ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ SOCIETE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μπροστά στις αρχαιρεσίες του ΤΑΠΓΤΕ, οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε πως το πρόβλημα και του δικού μας επικουρικού ταμείου είναι κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΟ και θα πρέπει να αποδώσουμε έμπρακτα τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ευθύνες, σε όσους συνέβαλλαν για να φτάσουμε στη σημερινή τραγική κατάσταση:
Πρώτα και κύρια στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που δεκαετίες τώρα, με τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές, εξανέμισαν τ’ αποθεματικά, συρρίκνωσαν την ασφάλιση σε όφελος Τραπεζών και Ιδιωτικών ασφαλιστικών, παρενέβησαν στο Επικουρικό μας Ταμείο στερώντας εισφορές από νέους συναδέλφους μετά το 2005 σε όφελος της Societe  και σήμερα προσπαθούν να φορτώσουν το «έλλειμμα» και πάλι στις πλάτες μας, με νέα πιο άγρια μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!   
Να αποδώσουμε τις ευθύνες στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους αυτών των πολιτικών, που μέχρι και το 2002 διαχειρίστηκαν τ’ αποθεματικά στα Δ.Σ. του ΤΑΜΕΙΟΥ παίζοντας με τις τροποποιήσεις του Καταστατικού και το τζόγο στο Χρηματιστηρίου με αντάλλαγμα τη παραμονή τους στις καρέκλες, όλοι μαζί λάτρεις και θιασώτες του πιο άγριου οικονομικού και πολιτικού νεοφιλελευθερισμού!  
Σ’ αυτούς επίσης, που σήμερα το παίζουν «αδιάφοροι» ή «αμέτοχοι»  μπροστά στις ευθύνες τους και στα προβλήματα του επικουρικού Ταμείου, μη τολμώντας για πρώτη φορά να κατέβουν υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες και να παρουσιασθούν μπροστά  στους εργαζόμενους! Είναι αυτοί που από το 1985 εκλέγονται πλειοψηφικά στα όργανα του Ταμείου με διάφορες ονομασίες ΔΗΚΙ, ΔΑΚΕ ή ΝΕΑ ΔΑΚΕ και σήμερα  αρκετοί αποτελούν το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ ως «Ενωτικός Σύλλογος». Είναι εκείνοι που στο δημοψήφισμα του 1987, πέρασαν τη θέση τους για Ταμείο αυτοδιαχειριζόμενο ιδιωτικού δικαίου, έτσι ώστε  να κάνουν ότι έκαναν!  Είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, που πριν 2 χρόνια πήρε τη πλειοψηφία για να …ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ και σήμερα δεν είναι καν υποψήφιος, ενώ ως πρόεδρος και του Ταμείου πριν λίγα χρόνια, παραιτήθηκε για λόγους υγείας(!) και διορίσθηκε μέλος στο Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ!  Είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, που στη Γ.Σ. του Ταμείου, για να δικαιολογήσει την αποχή του, πρότεινε κοινό ψηφοδέλτιο με πλειοψηφία της …ΔΑΚΕ(!), γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα γίνονταν δεκτό!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια ανοχής!  Όλοι μαζί, εν ενεργεία συνάδελφοι και συνταξιούχοι, πρέπει να αγωνισθούμε για να ανατρέψουμε τα αντιασφαλιστικά δεδομένα! Μετά την επικουρική, κινδυνεύει άμεσα και η κύρια σύνταξη!


Αγωνιζόμαστε για να  ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ!

Nέες και Νέοι συνάδελφοι,
Μην απεμπολείτε ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!  Δεν χαρίζουμε σε καμιά αντιλαϊκή πολιτική και σε κανέναν εργοδότη τη Σύνταξη και το Εφ’ άπαξ!  Όταν σας λένε ότι πρέπει να γίνετε «ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ», εννοούν ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ! Εννοούν να μην  έχετε εργασιακά δικαιώματα, ασφάλιση και υγεία!  ΕΛΑΤΕ να δώσουμε ΜΑΖΙ τον αγώνα!      
Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, μιλά τη γλώσσα της ειλικρίνειας με όλους! Σήμερα η κατάσταση για το Ταμείο είναι πολύ πιο δύσκολη από πριν και ΟΧΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ!  Όμως εμείς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα! Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, ζητά τη ψήφο σας για να βγεί ενισχυμένη στα νέα όργανα του Ταμείου και να παλέψει για:
ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ. Να δοθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους συνταξιούχους. ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦ’ ΑΠΑΞ για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους!  Να υπάρξει αναλογιστική μελέτη και τροποποίηση του Καταστατικού για ένα νέο επίπεδο παροχών που δεν θα αδικεί κανέναν. Να επιστρέψουν όλοι οι νέοι συνάδελφοι από το 2005 στο Ταμείο και να καταβάλλει η  Societe και γι’ αυτούς το 5% που γλυτώνει παράνομα σήμερα!
Να γιατί θεωρούμε απαράδεκτη και ύποπτη τη μη κάθοδο στις εκλογές του προέδρου των εν ενεργεία εργαζομένων στο ΣΥΓΤΕ και του «Ενωτικού Συλλόγου». Ποιος ωφελείται από τη προσπάθεια υποβάθμισης των αρχαιρεσιών; Μόνο η SOCIETE! Πως θα διαπραγματευθεί ο ΣΥΓΤΕ τα ασφαλιστικά και εργασιακά προβλήματα των εν ενεργεία συναδέλφων, με τέτοιο ανύπαρκτο προεδρείο που δεν συμμετέχει στις αρχαιρεσίες;;

ΔΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: