Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΒΑΡΧΗ ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΒΑΡΧΗ ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, στο κατάστημα ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.  

Τη Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 και ώρα 15.50, επισκέφθηκαν το κατάστημα του Περιστερίου οι εκλεγμένοι συνάδελφοι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΓΤΕ,  ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΟΝΟΥΔΑΚΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ. Οι εργαζόμενοι ήταν όλοι μέσα στον εργασιακό χώρο του καταστήματος, σε αναμονή συγκέντρωσης που είχε προγραμματίσει με τη Διεύθυνση του καταστήματος ο κομβάρχης  κ. ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΣ. Ο συγκεκριμένος κομβάρχης, είναι ο μόνος που παραβιάζει συστηματικά το ωράριο εργασίας κατά πολύ σε όλα τα κατ/τα του κόμβου του,  τρομοκρατεί με τη συμπεριφορά του τους πάντες και έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν για τα απαράδεκτα και αντισυναδελφικά  e-mail που στέλνει κάθε τόσο στο Δίκτυο.

Είπαμε στη Διεύθυνση του καταστήματος ότι αυτή η συγκέντρωση  δεν μπορεί να γίνει αφού ήδη η ώρα ήταν 16.00 και θα ειδοποιήσουμε την Επιθεώρηση Εργασίας  αφού δεν υπήρχε ενημέρωση από πριν και έγκριση υπερωριών. Καλέσαμε δε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν, όπως κι έγινε.

Στις 16.05, εμφανίστηκε ο κ. ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΣ, ωρυόμενος, βρίζοντας και λοιδορώντας τους εκπροσώπους της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, φτάνοντας στο σημείο να χειροδικήσει κατά του σδ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΝΟΥΔΑΚΗ και να τον απωθήσει βίαια πάνω στη τζαμαρία του καταστήματος.  Δηλώσαμε ευθέως ότι τέτοιες τραμπούκικες και τρομοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές δεν μας πτοούν και πως θα μας βρίσκει πάντα μπροστά του σε όποιο κατάστημα πηγαίνει και παραβιάζεται ο Νόμος.

Οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΣΕ.
     
ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Σας παραθέτουμε και την επιστολή που στείλαμε σήμερα, προς το ΔΣ του Συλλόγου:


 ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ                                                                                        Αθήνα, 30/04/2010


Συνάδελφοι,

Χθες Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 και ώρα 15.50, επισκεφθήκαμε το κατάστημα Περιστερίου, όπου βρήκαμε όλους τους εργαζόμενους μέσα στον εργασιακό χώρο. Σ’ ερώτησή μας προς την Διευθύντρια του καταστήματος γιατί δεν τηρείται το ωράριο εργασίας, μας απάντησε ότι έχει προγραμματίσει συγκέντρωση η οποία όμως δεν είχε αρχίσει ακόμη. Θεωρήσαμε σωστό για δική της εξασφάλιση, να της εξηγήσουμε πως για παραμονή του προσωπικού στο χώρο εργασίας πολύ πέραν του ωραρίου, θα πρέπει να ενημερώνεται η Επιθεώρηση Εργασίας και να υπάρχει έγκριση για υπερωριακή απασχόληση. Καλέσαμε  τους συναδέλφους να αποχωρήσουν και τονίσαμε στη συνάδελφο Διευθύντρια, πως αν επιμείνει, είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε εμείς τη  Επιθεώρηση εργασίας.

Πράγματι, η συνάδελφος είπε σε όλους να αποχωρήσουν κι ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαν ήδη φύγει, εμφανίζεται στις 16.05 στο κατάστημα ο Κομβάρχης κ. ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΣ, ο οποίος άρχισε να απειλεί και να φωνάζει «έξω ρε από το κατάστημα», «εμένα έτσι μ’ αρέσει», πως αυτός «δουλεύει 12 ώρες για να μας ταΐζει», πως «βρίσκεται στο πεζοδρόμιο από 28 ετών και δεν σηκώνει προβοκάτσιες» και εν τέλει πως «μας έχει γραμμένους».  Απαντήσαμε πως μπορούμε να υψώσουμε κι εμείς τη φωνή και πως προβοκάτσια δεν είναι η τήρηση των Νόμων και των ΣΣΕ, αλλά η δική του συμπεριφορά. Στη συνέχεια όλων αυτών, επιτέθηκε χειροδικώντας στον σδ. ΛΙΟΝΟΥΔΑΚΗ και απωθώντας τον βίαια πάνω στη τζαμαρία του καταστήματος.   

Επειδή αυτή η αήθης και απαράδεκτη συμπεριφορά που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, γιατί δείχνει με ποιο τρόπο  συμπεριφέρεται και τρομοκρατεί όλους τους εργαζόμενους του Κόμβου, ζητάμε τη σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, αν είναι δυνατόν και σήμερα για να καταγγελθεί αυτή η συμπεριφορά και να γίνει παρέμβαση στη Διοίκηση της Τράπεζας. Ακόμη, αν υπάρχει κάμερα στο σημείο του επεισοδίου, να ζητηθεί η κασέτα για τις παραπέρα νόμιμες ενέργειες αν χρειασθούν.

Συναδελφικά,

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΟΝΟΥΔΑΚΗΣ  -   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: