Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

O TEMPORA O MORES! - (Ω! ΚΑΙΡΟΙ, Ω! ΗΘΗ)

Πόσο κατήφορο έχει τέλος πάντων ο δρόμος που χάραξε αυτό το προεδρείο της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού";;   Πιό συγκεκριμένα: 

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες του ΤΑΠΓΤΕ και τα επί πλέον έξοδα περιοδειών και ανακοινώσεων για τη καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων, τα εκλεγμένα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ που συμμετέχουν στους συνδυασμούς της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.  και  της   ΠΑΣΚΕ, ζήτησαν με επιστολή τους, όπως προβλέπει το καταστατικό, τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για λήψη απόφασης, με βάση και τη συνδικαλιστική δεοντολογία,  οικονομικής ενίσχυσης στα πλαίσια του εφικτού για τη κάλυψη των αναγκαίων δαπανών. Το προεδρείο της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, με πρακτικό διά περιφοράς, πρότεινε τη καταβολή ποσού 1500 € για τις παρατάξεις "ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ" (!) - ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ , με τη προϋπόθεση μάλιστα, η απόφαση αυτή να είναι ομόφωνη! Δηλαδή να συναινέσουμε στη καταβολή ποσού 1500 € από τις εισφορές των εργαζομένων και στη παράταξη της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού", η οποία ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! 


Και το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί χρειάζεται την ενίσχυση η παράταξη του προέδρου του ΣΥΓΤΕ, σδ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, αφού ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ και δεν ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ;;; Και γιατί τότε με τη λογική αυτή, να μην ενισχυθούν και άλλοι συνάδελφοι ή παρατάξεις που δεν κατεβαίνουν επίσης στις εκλογές;;;  


Εάν δεν ήθελαν να δώσουν ενίσχυση, γιατί κατάλαβαν το λάθος τους με την εγκληματική αποχή τους από τα προβλήματα του Ταμείου και των εργαζομένων, ας διάλεγαν άλλο δρόμο για να εκφραστούν!  Οχι με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο που καταρρακώνει την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος!  Σε αυτόν το κατήφορο η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση και θα καταγγείλει τη πράξη σε όλους τους εργαζόμενους, όπως και τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετέχει στις εκλογές η παράταξη της ΔΑΚΕ - "Ενωτικού"!       

Δεν υπάρχουν σχόλια: