Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ, ή ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ..!

Εντάξει συνάδελφοι  του προεδρείου του "Ενωτικού", σας καταλαβαίνουμε απολύτως ότι έχετε μπλοκαρισθεί μέσα στα αδιέξοδα της ανερμάτιστης συνδικαλιστικής σας τακτικής, αλλά όχι κι έτσι!  Ειλικρινά, πιστεύουμε ότι με αυτά που κάνετε, αδικείτε τον εαυτόν σας!  Θεωρούμε πως πραγματικά έχετε μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που  επιδεικνύετε καθημερινά με την απαράδεκτη και λαθεμένη  στάση σας! Σίγουρα μπορείτε  να συνδράμετε κι εσείς στη λύση των οριακών πλέον προβλημάτων του χώρου και ειδικότερα στο ασφαλιστικό! (Και θα ήταν ευχής έργο!). Δεν θέλετε;; Δεν μπορείτε;;  Υπάρχουν άλλοι λόγοι;; Τι να σας πούμε εμείς; Ψυχοερευνητές δεν είμαστε, απλοί εργαζόμενοι στη τράπεζα είμαστε!  Κοιτάξτε μόνο μη μείνετε πίσω στη τεράστια προσπάθεια επίλυσης και σωτηρίας του κλάδου εφάπαξ, που είμαστε σίγουροι πως θα πάρει σάρκα και οστά, γιατί αποτελλεί τη μεγάλη απαίτηση όλων των εργαζόμενων στη Γενική τράπεζα!  Και θα είναι κρίμα να χρεωθείτε μια οδυνηρή απουσία απ' αυτό το τεράστιο έργο, που παράλληλα, κάνει κάποιους μεγαλόσχημους στη Μεσογείων να χάνουν τον ύπνο τους!   

Σας τα λέμε αυτά, γιατί το τελευταίο διάστημα έχετε αναλωθεί σε πληθώρα επιστολών και Fax, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, μόνο και μόνο για να γίνεται "ντόρος" και να φαίνεται πως κάτι κάνετε!  Αφήνετε το χρόνο να περνάει χωρίς να συμμετέχετε πουθενά,  αρνείστε την ιδιότητα που σας έδωσαν οι εργαζόμενοι,  αγνοείτε τις συνεχείς προσκλήσεις του Ταμείου για συνεννόηση πάνω στο ασφαλιστικό, λες και αυτό το πρόβλημα δεν αφορά κι εσάς!  Φαξ και πολυσέλιδες  επιστολές  γεμάτες φληναφήματα εκτός τόπου και χρόνου! Μήπως ενώ άλλα γράφετε, έχετε άλλα στο μυαλό σας και  άλλα σκέπτεστε;  Και καλά ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, αλλά εσείς οι υπόλοιποι συνάδελφοι του προεδρείου που υπογράφετε, γιατί, έστω,  δεν τα λέτε αυτά "δια ζώσης" στα συμβούλια που γίνονται, παρά έρχεστε τώρα μ' επιστολές να "γεμίσετε" τα ...κενά των πρακτικών;;;  Είναι συνδικαλιστική στάση αυτή;;  Και τέλος πάντων, γιατί στέλνετε τις επιστολές όταν απουσιάζει από τα γραφεία ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ;; Τι πρόβλημα έχετε να τα κοινοποιείτε όταν είναι παρών;;  Τι να υποθέσουμε συνάδελφε πρόεδρε και συνάδελφοι του προεδρείου του "Ενωτικού", για όλα αυτά;; 

Σε ότι αφορά τις ιστορικές αναδρομές των τελευταίων επιστολών, εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική, να απαντάμε σε χιλιοειπωμένα πράγματα, που άλλωστε δεν είναι τη παρούσης!  Το αφήνουμε σε σας, που φαίνεται πως αποτελλεί τη διέξοδο στον αδιέξοδο δρόμο που έχετε διαλέξει!  Κρίμα!  Εμας μας ενδιαφέρει, πέραν των άλλων προβλημάτων,  η θετική έκβαση της πορείας επίλυσης της βιωσιμότητας του κλάδου εφάπαξ!  Φαίνεται πως κι εδώ, έχουμε τεράστια διαφορά αντίληψης! 

Αντί να έρθετε στα όργανα να κουβεντιάσουμε για το φλέγον θέμα, θέλετε σώνει και καλά να σας θυμίσουμε ακόμη μια φορά, (για να περνάει ο καιρός), ότι η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, τη περίοδο 1998 - 2002, δεν είχε εκπρόσωπο στο Δ.Σ. του Ταμείου, όπως είχατε εσείς 3 (τρείς) τότε ως ΔΑΚΕ και θα μπορούσατε να παραιτηθείτε για να προλάβετε τη καταστροφή!  Η μήπως πρέπει να σας θυμίσουμε ξανά, ότι μόλις η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ εξέλεξε εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΤΑΜΕΙΟΥ το 2002, προχώρησε πρώτη σε ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ;;  Η ακόμη για να βρισκόμαστε σε κουβέντα, να σας ξαναθυμίσουμε ποιοί πρωτοστάτησαν στη προσπάθεια τροποποίησης του 2004, που δεν πέρασε χωρίς βέβαια ευθύνη της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ!  Τα γνωρίζετε καλά όλα αυτά συνάδελφοί μας  του προεδρείου του "Ενωτικού", αλλά προφανώς κάτι δεν πάει καλά με την διάθεσή σας να λυθεί το πρόβλημα του εφάπαξ!  Αλλιώς δεν εξηγείται η επιμονή σας να πετάτε συνεχώς τη μπάλα έξω για να περνάει ο χρόνος!

Σε ότι αφορά τα καταστήματα που κλείνουν και που ...απορείτε(!)  γιατί το γράψαμε στο Blog, μάλλον θα πρέπει να πάτε στον ...καθρέπτη! Γιατί εσείς είστε το προεδρείο και οφείλατε να γνωρίζατε πρώτοι και να είχατε αντιδράσει! Σας φταίμε εμείς που το γράψαμε;;;  Αν είναι δυνατόν!  Αν μας κατηγορείτε γιατί οι εργαζόμενοι μας εμπιστεύονται και μας ενημερώνουν, αυτό μας τιμά ιδιαίτερα! Δεν ξέρουμε αν αισθάνεσθε το ίδιο κι εσείς! 

Τώρα σε σχέση με τα ....υπερκείμενα όργανα, (γιατί το γράφετε δηλαδή, μήπως δεν τα θεωρείτε;;), ντροπή δεν είναι που τα αναφέρουμε ως τέτοια, ΝΤΡΟΠΗ είναι να συμμετέχουν εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε αυτά και να ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!  

Οι θεσμοί για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, ήταν και είναι πάντα σεβαστοί, αλλά οι θεσμοί κατακτούν την αναγνώρισή τους μέσα από τους αγώνες για τα δίκαια των εργαζομένων και όχι από τη συμμετοχή τους στις Προκρούστειες κλίνες των "κοινωνικών διαλόγων με τον ΣΕΒ και τους τραπεζίτες", για το πόσα και ποιά δικαιώματα θα πετσοκόψουν!  Εσείς συνάδελφοι του προεδρείου, διαλέγετε αυτούς τους "θεσμούς"!  Σας τους χαρίζουμε!  
.          

Δεν υπάρχουν σχόλια: