Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η επιστολή του σδ. ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ - Αντιπροέδρου του ΤΑΠΓΤΕ και Προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων και η απάντηση της Επιτροπής Διαχείρισης του BLOG της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.








































































ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ BLOG:


1.   Πάγια αρχή μας, είναι να δημοσιεύουμε οποιαδήποτε επιστολή μας κοινοποιείται. Αυτό κάνουμε και τώρα, γιατί δεν μας φοβίζει καμία κριτική, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους.  Έχουμε όμως το δικαίωμα στην άποψή μας!

2.   Λέμε λοιπόν:  Εμείς δεν είχαμε πρόθεση ν' ανοίξουμε τέτοιο θέμα, που άλλωστε πολύ λίγο αφορά πλέον τους νέους συναδέλφους, αν δεν είχαμε προκληθεί από τις επιστολές του προέδρου και του προεδρείου του "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, που αντί να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα της βιωσιμότητας και σωτηρίας του Κλάδου Εφάπαξ που αφορά κυρίως τους εν ενεργεία συναδέλφους, έχουν επιδοθεί σε μια βιομηχανία καθημερινών επιστολών και FAX, με ιστορικές αναδρομές και αρχειακό υλικό, που καμμιά σχέση δεν έχουν με τη σημερινή πραγματικότητα, απλά "κωλλυσιεργούν" τη λύση του προβλήματος! Γι' αυτό και ο τίτλος "Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!" 

3.  Ομως, για να μην νομίσουν κάποιοι ότι δεν έχουμε γνώση των πραγματικών ιστορικών περιστατικών, αναφερθήκαμε και στο συγκεκριμένο θέμα που αναφέρει η επιστολή.  Δεν αναφερθήκαμε βεβαίως προσωπικά σε κανέναν, ούτε και στον συνάδελφο ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟ.  Είναι όμως ιστορικό θέσφατο, ότι εκείνη την εποχή και ο ίδιος συμμετείχε ως υποψήφιος και εκλέγονταν στα Δ.Σ. του Ταμείου, με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ. Αυτό φυσικά ήταν και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Είπαμε όμως στη συνέχεια, ότι τα 3 μέλη της ΔΑΚΕ, παρέμειναν και συμμετείχαν στα Δ.Σ. της περιόδου εκείνης και όχι βέβαια στα προεδρεία του παιξίματος των μετοχών, ούτε φυσικά ότι τα 3 μέλη της ΔΑΚΕ, έχουν ευθύνη για το τζογάρισμα της περιόδου 1998 - 2001.  Αλλο είπαμε και δεν καταλαβαίνουμε γιατί το προσπερνάει η επιστολή του συναδέλφου:

4. Αυτό που αναφέραμε είναι, ότι ενώ είχαν τη δυνατότητα να παραιτηθούν από το Δ.Σ.  και να προκαλέσουν εκ νέου εκλογές, (με βάση το καταστατικό παραιτήσεις 3 μελών, οδηγούν σε αρχαιρεσίες),  δεν το έκαναν και άφησαν το προεδρείο της  περιόδου 1999 - 2001, να συνεχίσει το καταστροφικό του τζόγο.  Δεν λέμε ότι δεν έβγαιναν καταγγελίες, αλλά πρακτικά μόνο η παραίτηση των 3 μελών της ΔΑΚΕ, μπορούσε να τους σταματήσει!  Δεν αρνηθήκαμε ότι παραιτήθηκαν για πρώτη φορά στις 8/1/1999 και οδηγηθήκαμε σε εκλογές, όπου όμως και πάλι δυστυχώς, τη πλειοψηφία συγκρότησαν οι δυνάμεις του τζόγου που συνέχισαν μέχρι το 2002!  Η διαφωνία μας είναι, ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ  ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ για το συμφέρον του Ταμείου, αφού έβλεπαν ότι καταστρέφεται  με τη τακτική του προεδρείου και μάλιστα το κατήγγειλαν συνεχώς με ανακοινώσεις!  Δεν το έκαναν όμως και προτίμησαν να παραμείνουν ως μειοψηφία στο νεοσυγκροτηθέν  Δ.Σ.  που προέκυψε από τις εκλογές του Μαρτίου 1999.  Ετσι όμως δόθηκε η δυνατότητα στους τζογαδόρους να συνεχίσουν το έργο τους!

5.   Αυτή είναι η άποψή μας. Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ δυστυχώς, δεν είχε εκλέξει τότε εκπρόσωπο στο Δ.Σ. του Ταμείου.  Αν είχε γίνει θα δημοσιοποιούσαμε όλα τα πεπραγμένα του τζόγου και ίσως προλαβαίναμε κάποιες καταστάσεις. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και έχουμε γράψει για την ευθύνη των εργαζόμενων στο σημείο αυτό.  Το προεδρείο ανάγκης που είχε συγκροτηθεί στον ΣΥΓΤΕ, καμμία σχέση δεν επρόκειτο να είχε, αν γνωρίζαμε τα πραγματικά περιστατικά, όπως τα 3 μέλη της ΔΑΚΕ.  Αλλωστε, είναι γνωστό στους παλαιότερους συναδέλφους, ότι στις εκλογές του ΣΥΓΤΕ το 2001, αν και συμμετείχαμε μέχρι τότε στο λεγόμενο "ενωτικό προεδρείο", καταψηφίσαμε τον απολογισμό δράσης του! 

6.  Φυσικά και είναι γεγονός, ότι μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, είχε ενημερώσει προφορικά τον τότε εκπρόσωπό μας στο Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ,  αλλά η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ χωρίς καμμία εκπροσώπηση μέσα στα όργανα του Ταμείου - ούτε καν ως Εξελεγκτική Επιτροπή -  και χωρίς στοιχεία, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΕΣΜΙΚΑ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!  Υπάρχουν και ανακοινώσεις μας της εποχής, όπου θέταμε το ζήτημα της εκ νέου παραίτησης των μελών της ΔΑΚΕ, για να πάμε ξανά σε αρχαιρεσίες.    

7. Απόδειξη του γεγονότος αυτού, είναι πως στις αρχαιρεσίες του ΤΑΜΕΙΟΥ το 2002 και αφού είχε συντελεσθεί η καταστροφή, η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ εξέλεξε - επιτέλους - μέλος της στο Δ.Σ.  και αμέσως ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ!  Για το αν έπρεπε να υπάρχει παράλληλα και ...Πολιτική Αγωγή, αυτό όφειλε να το γνωρίζει και να μας το πεί η Νομική υπηρεσία του Συλλόγου!  Εμείς δεν είμαστε νομικοί! Και ότι κάναμε μάλιστα τότε, το κάναμε με τις δικές μας δυνάμεις και εν γνώσει των τυχόν κινδύνων που αναλαμβάναμε!  

Αυτά και σταματάμε εδώ!
.                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: