Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΟΤΟΕ: ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ Τ.Τ., ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η.....ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ...!


 ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΜΕ Ν' ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ....!  

 Από το www.bankingnews.gr:  

Μόνο αν η Εθνική τράπεζα αποκτήσει το ΤΤ και διατηρηθεί ο θεσμικός ρόλος της αποταμίευσης η ΟΤΟΕ θα συναινέσει στην αποκρατικοποίηση ανέφερε στο www.bankingnews.gr ο κ Δημήτρης Τσεγγενές αντιπρόεδρος της ΟΤΟΕ της ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων. 

Το ΤΤ δεν μπορεί και δεν πρέπει να πωληθεί σε ιδιωτική τράπεζα καθώς θα αποτελέσει ξεπούλημα χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΤΟΕ. Στην Ευρώπη ο ρόλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει διατηρηθεί αναλλοίωτος και τα περισσότερα Ταμιευτήρια βρίσκονται υπό τον έλεγχο άμεσα ή έμμεσα των κρατών. 

Στην Ελλάδα δεν θα πρωτοτυπήσουμε ούτε με την πώληση τους σε μια ιδιωτική τράπεζα θα διασφαλιστεί ο θεσμικός του ρόλος. 
Στο ερώτημα γιατί να πωληθεί το ΤΤ στην Εθνική τράπεζα; 

Η απάντηση του κ. Τσεγγενέ είναι «η Εθνική βρίσκεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι μια ισχυρή τράπεζα θεσμική παρουσία στην οικονομία ενώ διατηρεί παρόμοιες δομές όσον αφορά τις καταθέσεις ταμιευτηρίου με το ΤΤ.  
Η ΟΤΟΕ δεν θα συναινέσει στο ξεπούλημα του ΤΤ σε ιδιωτική τράπεζα καθώς δεν θα υπάρξει καμία αναπτυξιακή προοπτική. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....
Το www.bankingnews.gr σε εκτενές ρεπορτάζ ήδη από χθες το πρωί ανέφερε ότι οι ελληνικές τράπεζες θέτουν ζητήματα όσον αφορά την διεκδίκηση του ΤΤ λόγω του χαρτοφυλακίου ομολόγων. 

Συγκεκριμένα η  διοίκηση της Marfin Popular bank δηλώνει στο www.bankingnews.gr ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την Marfin με το αιτιολογικό ότι το ρίσκο της επένδυσης είναι τεράστιο λόγω ομολόγων».

Πηγή στην Eurobank σε ερώτηση αν η τράπεζα η οποία κατέχει το 6% ενδιαφέρεται για να αποκτήσει το ΤΤ αναφέρει «τα ομόλογα του ΤΤ λειτουργούν αποτρεπτικά η τάση είναι να μειωθούν τα ομόλογα στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και όχι να αυξηθούν. 

Επίσης θα πρέπει να εξεταστεί η ιδιωτικοποίηση θα είναι με ανταλλαγή μετόχων ή με μετρητά; Αλλιώς είναι με μετρητά και αλλιώς με μετοχές...» Στην τηλεδιάσκεψη μάλιστα που ακολούθησε της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αποδείχθηκε ότι το τοπίο είναι θολό και δυσδιάκριτο όσον αφορά τις προθέσεις της Eurobank. 

Πηγή στην Εθνική η οποία επίσης κατέχει το 6% του ΤΤ αναφέρει «ακόμη δεν μπορούμε να πούμε τίποτε ωστόσο χωρίς καμία αμφιβολία θα αξιολογηθεί το γεγονός ότι το ΤΤ κατέχει πάνω από 5 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα»

Στέλεχος της Barclays Capital το οποίο ερωτήθηκε από το www.bankingnews.gr για την ιδιωτικοποίηση του ΤΤ δήλωσε « πριν χρόνια θα υπήρχε συνωστισμός ενδιαφερομένων λόγω των καταθέσεων του Ταμιευτηρίου. 

Όμως οι διοικήσεις των τραπεζών δεν μπορούν να παραβλέψουν ότι Το ΤΤ έχει καταθέσεις 12,1 δις ευρώ αλλά έχει και ομόλογα πάνω από 5 δις ευρώ και βεβαίως έχει και συμμετοχή σε μια μικρή προβληματική τράπεζα (την TBank).

Ξένη τράπεζα είναι δύσκολο να εκδηλώσει ενδιαφέρον και από τις ελληνικές επίσης είναι δύσκολο. 
Μόνο αν πιέσουν την Εθνική να αγοράσει το ΤΤ ώστε το δημόσιο να βρει χρήματα»

Πέτρος Λεωτσάκος 
www.bankingnews.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: