Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"INDIGNADOS GRIEGOS".......


Το σύστημα έχει επείγουσα ανάγκη από μια βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής! Και δοκιμάζει κατά καιρούς διάφορα εργαλεία. Πρέπει να το καταλάβουν και όσοι εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους χτες - ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ! - πως δε φτάνει αυτό, ίσα - ίσα τους καπηλεύονται αυτοί ενάντια στους οποίους διαμαρτύρονται για να συνεχίζει η άγρια πραγματικότητα!

Χωρίς να υποτιμάει κανείς τη διάθεση πολλών λαϊκών ανθρώπων να αντιδράσουν στη διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι εκτονωτικές κινητοποιήσεις εύκολα χειραγωγούνται και ακόμα πιο εύκολα «ξεφουσκώνουν».

Η προβολή που γνώρισε η χτεσινή πρωτοβουλία είναι εκμετάλλευση της διάθεσης για αντίσταση, που το αστικό πολιτικό σύστημα, σε μια επίδειξη δύναμης, την αντιπαραβάλλει στην ταξική πάλη. Ετσι μπορεί να παρεμβαίνει υπέρ της αυτοσυντήρησής του, όταν η λαϊκή αγανάκτηση μεγαλώνει επικίνδυνα και δημιουργούνται προϋποθέσεις ριζοσπαστικοποίησης! 

Το κίνημα έχει πείρα από ανάλογα εγχειρήματα, τύπου «φόρουμ», Γένοβας και πάει λέγοντας. Εχει πείρα ακόμα και από κινητοποιήσεις μέσω διαδικτύου, όπως αυτή που διοργανώθηκε μετά τις πυρκαγιές του 2007 και τέσσερα χρόνια μετά, η κυβέρνηση - συνεχιστής του έργου της ΝΔ - βγάζει στο σφυρί ό,τι έχει απομείνει από αέρα, γη και θάλασσα. 

Να προσεγγίσουμε αυτόν το λαϊκό κόσμο, που αυθόρμητα κινητοποιήθηκε, για να συσπειρωθεί συνειδητά στην ταξική πάλη. Ηδη το ΠΑΜΕ το έκανε, με θετική ανταπόκριση. Ο εχθρός έχει στρατηγική, οργάνωση και όνομα. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το λαϊκό κίνημα για να κερδίσει τον πόλεμο που του έχουν κηρύξει!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: