Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

O tempora, O mores! (Ω! καιροί, Ω! ήθη)........

Στη προχθεσινή ανακοίνωσή τους και μάλιστα ..."εφ' απλού χάρτου" χωρίς τίτλο (!),  τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας του "Ενωτικού",  (προφανώς και τα μέλη του προεδρείου μαζί με τον πρόεδρο), μας ...ενημερώνουν  ότι απέστειλαν επιστολή στον κ. Μαρτέν για την ....αυστηρή πειθαρχική ποινή και τη μετάθεση του σδ. Παρασκευά Βερώνη και το τραγελαφικό της υπόθεσης, είναι ότι μας ...καλούν παράλληλα να πάρουμε θέση ανοιχτά (!) για την υπόθεση!!!

Εδώ δηλαδή, χάνει η μάννα το παιδί και το παιδί τη μάννα!  Ή όπως λέει κι ο λαός,  "τ' αφεντικό τρελάθηκε και τάβαλε  όλα τζάμπα!" 

Γιατί, ενώ η εκτελεστική γραμματεία του "Ενωτικού", αναφέρεται στην "αυστηρή πειθαρχική ποινή" του σδ. Βερώνη,  εμείς γνωρίζουμε, ότι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που εξέτασε τη περίπτωση,  συμμετείχε και ο ίδιος ο πρόεδρος του "Ενωτικού" (και του ΣΥΓΤΕ), ο οποίος ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ..."ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΟΙΝΗ"!!!  Και μάλιστα, την επιστολή προς τον κ. Μαρτέν, την υπογράφει και ο ίδιος ο πρόεδρος!  Δηλαδή επί το Λατινικότερον, "O tempora, O mores"!  (Ω! καιροί, Ω! ήθη).

Συνάδελφοι μέλη της εκτελεστικής γραμματείας του "Ενωτικού" και μέλη του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, καλά κάνετε και ζητάτε την επανεξέταση της περίπτωσης, μήπως όμως πρώτα θα πρέπει να επανεξετάσετε τη περίπτωση του προέδρου σας;;  

Μας καλείτε ακόμη, να πάρουμε ...θέση ανοικτά(!), για το θέμα!!  Μας λέτε που να τη πάρουμε;;;  Γιατί, σας έχουμε στείλει δεκάδες επιστολές για έκτακτες συνεδριάσεις του Δ.Σ. και σας έχουμε καταγγείλει άλλες τόσες, επειδή αρνείστε να κουβεντιάσετε τέτοια προβλήματα, όχι μόνο για τον σδ. Βερώνη, αλλά και για δεκάδες άλλους συναδέλφους με πειθαρχικά, βλαπτικές μεταβολές και μεταθέσεις, αφού ο πρόεδρός σας κατά τη πάγια τακτική του, δεν συγκαλεί ποτέ τα όργανα για τέτοιες υποθέσεις! 

Αφού λοιπόν μας καλείτε να πάρουμε θέση, σας προτείνουμε για μια ακόμη φορά, τα εξής:

 1.  Να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δ.Σ., για να συζητηθεί έστω και εκ των υστέρων, το θέμα του συνάδελφου και να εξηγήσετε γιατί τόσο καιρό δεν φέρνατε το θέμα στο Δ.Σ.      

 2. Αφού εσείς θεωρείτε τη ποινή αυστηρή, παρά το ότι   ο πρόεδρος του "Ενωτικού" τη ψήφισε μαζί με την εργοδοσία, τότε πρέπει να μας ενημερώσετε τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί αλλιώς είστε όλοι εκτεθειμένοι απέναντι στους εργαζόμενους!

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: