Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ e-mail ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ;;


Αυτό που συνέβη τη Παρασκευή 29 Απριλίου με την αποστολή συνεχόμενων e-mail από τη φερόμενη ως εταιρεία  "mylearning@cyferu.com"  στο δίκτυο της τράπεζας, αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τη σημερινή κατάσταση λειτουργίας της Γενικής τράπεζας και την απίθανη ασυνεννοησία  που προκύπτει για ολόκληρο τον όμιλο της Societe, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των  ίδιων των εργαζομένων!


Κατ' αρχήν δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη εταιρεία, ανήκει στον όμιλο της Societe. Γιατί αν είναι έτσι, τότε πως υπήρξε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση ασυνεννοησίας με τις ακυρώσεις και διαψεύσεις;;  Και ποιοί πήραν την ευθύνη σε ώρα υπηρεσίας, να δημιουργήσουν τέτοια αναστάτωση σε όλους τους υπαλλήλους της Γενικής τράπεζας;  Αν πάλι αυτή η εταιρεία δεν ανήκει στον όμιλο της Societe,  με ποιό δικαίωμα κατέχει τα προσωπικά στοιχεία όλων των εργαζομένων της τράπεζας; Ποιοί τα έδωσαν;; 

Θυμίζουμε ότι τη Παρασκευή το πρωΐ στις ...04.36΄ (ΑΜ), εστάλη το παρακάτω  e-mail: 

 "From: mylearning@cyberu.com [mailto:mylearning@cyberu.com]
Sent: Friday, April 29, 2011 4:36 AM
To: Χ.Χ
Subject: COMPLIANCE Financial Crime 2009 E-LEARNING TRAINING

Αγαπητέ /ή, 
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες για το οικονομικό έγκλημα 2009 και τη κατάρτιση που απαιτείται να ολοκληρωθεί. Η εκπαίδευση αυτή είναι σημαντική για δύο λόγους:

1) Πρόκειται για μια κανονιστική απαίτηση και  2) καταδεικνύει ότι το προσωπικό είναι κατάλληλο και έντιμο να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του.

Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον σας, σύμφωνα με το εγχειρίδιο SGCIB.  Για να αποκτήσετε πρόσβαση Εκπαίδευση σας:


Κάντε κλικ στο παρακάτω link MyLearning και εισάγετε log-in (an 0000) και τον κωδικό πρόσβασής σας.  
Επισκόπηση μαθημάτων:


Το μάθημα παρέχει μια λεπτομερή ανάλυση στοιχείων των κύριων οικονομικών υποχρεώσεων της εγκληματικότητας που διατίθενται για τις επιχειρήσεις και τα άτομα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Παρέχει πρακτικές συμβουλές για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης παρανόμων εσόδων, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της απάτης.  
Περιγραφή Μαθήματος:

     * Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας: εξηγεί πώς οι εγκληματίες κάνουν ξέπλυμα χρήματος ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη χρηματοδοτική νομοθεσία και το έγκλημα σε ορισμένες δικαιοδοσίες.

     * Ποινική και Ρυθμιστική Παράβαση: καθορίζει τα ποινικά αδικήματα και παρέχει κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πώς να αναγνωρίζουν και να αναφέρουν ύποπτες δραστηριότητες.  
* Πελάτης Due Diligence: Τονίζει τα κυριότερα μέτρα δέουσας επιμέλειας που πρέπει να διενεργούνται και εξηγεί τον τρόπο και τους ελέγχους βάσει κινδύνου, που πρέπει να εφαρμόζονται.

     * Τρέχοντα Θέματα και Παραδείγματα: παρέχει και επισκόπηση των τρεχόντων θεμάτων και καθορίζει παραδείγματα μελετών των περιπτώσεων. 
   * Μάθημα Δοκιμή: τεστ πολλαπλών επιλογών με ένα ποσοστό επιτυχίας 80%.  Δ

ιάρκεια 
Περίπου 30 λεπτά."


Την ίδια μέρα στις 10.42΄ π.μ. (όπως γράφει),  εστάλη στο δίκτυο το παρακάτω  e- mail:

Στη συνέχεια, στις ....09.45 (ΡΜ) το βράδυ, (τόσες ώρες τους πήρε να καταλάβουν τι έγινε;), εστάλη ξανά στο δίκτυο το παρακάτω e- mail:    

From: mylearning@cyberu.com [mailto:mylearning@cyberu.com]
Sent: Friday, April 29, 2011 9:45 PM
To: ..............................
Subject: Information from the MyLearning Administrators / Information des Administrateurs MyLearning


Αγαπητοί,

Μπορεί να έχετε λάβει κάποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις ακόλουθες ενότητες e-Learning:  - 020124 - Οδηγία για την κατάχρηση αγοράς - 020127 - Συγκρούσεις φυσικού ενδιαφέροντος - Οικονομικού Εγκλήματος 2009.


Αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα εστάλησαν κατά λάθος και δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψηΖητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει.



Τις καλύτερες ευχές,    
My Learning - Διαχειριστές.


Πέρα από τις ....ευχές(!), (και ποιοί είναι αυτοί οι ...διαχειριστές, γιατί δεν βάζουν το όνομά τους;), θα μας απαντήσει κάποιος, είτε από τη ...SG Παρισιού, είτε από τη Διοίκηση της Γενικής, τι πραγματικά συνέβη και γιατί δόθηκαν τα προσωπικά δεδομένα του προσωπικού της τράπεζας και που θα χρησιμοποιηθούν αυτά;; 

.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: