Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ..!



Πίσω από τη βιτρίνα και τις «παραινέσεις» μεγαλύτερης συναίνεσης, κομμάτων και πολιτικών διαχειριστών για τη σφαγή του λαού, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη καταλήξει στα ακριβή μέτρα, στους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους, για την αναβάθμιση της κλιμακούμενης βαρβαρότητας.

Τις μέρες αυτές αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των συνεννοήσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα. Με το οριστικό σχέδιο ανά χείρας βάζουν πλώρη για το έκτακτο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ) την ερχόμενη βδομάδα και για την προετοιμασία των αποφάσεων που δρομολογούν για τα συμβούλια Εκοφίν - Γιούρογκρουπ (21 Ιούνη) όπως και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (24 Ιούνη).

Το σχέδιο για την απόλυτη εξαθλίωση του λαού είναι απόλυτα έτοιμο. Προς τελική διευθέτηση απομένει ο τρόπος καταστροφής των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων, το κούρεμα του κρατικού χρέους μαζί με τα νέα δάνεια που ετοιμάζουν να φορτώσουν στο λαό και με μοναδικό στόχο να διευκολύνουν τους μεγαλοπιστωτές και τα άλλα σαπρόφυτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κυβέρνηση και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί έχουν ήδη καταλήξει στο να δημιουργήσουν μια λεγόμενη «ανεξάρτητη Αρχή», η οποία και θα διεκπεραιώσει τις ιδιωτικοποιήσεις-μαμούθ - για τα 50 δισ. ευρώ που ετοιμάζουν να παραδώσουν στην πλουτοκρατία. Κλειδωμένο πρέπει να θεωρείται και το μέτρο για μαζικά λουκέτα και απολύσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως και τα νέα αυξημένα χαράτσια πάνω στα εμπορεύματα μαζικής λαϊκής κατανάλωσης, η αύξηση των φόρων και πάνω στα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων με αρχή εφαρμογής από την 1η Ιούλη κ.ά.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τα παιχνίδια γύρω από την εκταμίευση της επόμενης, της πέμπτης, από τις δόσεις των δανείων ΕΕ - ΔΝΤ, για τη στήριξη της πλουτοκρατίας. Μετά τους εκβιασμούς και το κλίμα που οι ίδιοι επιχείρησαν να καλλιεργήσουν, μετά και τις αναλήψεις καταθέσεων που ακολούθησαν, αναγκάστηκαν πλέον να αλλάξουν τροπάρι, με τον Γ. Παπακωνσταντίνου να διαβεβαιώνει ότι «δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Κουρνιαχτό επιχειρούν να σηκώσουν και γύρω από την πλήρη εκχώρηση του ΟΤΕ στο γερμανικό μονοπώλιο «Ντόιτσε Τέλεκομ», τα στελέχη του οποίου συναντιούνται σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την ανάγκη της να ξεμπερδεύει άμεσα με τα μετοχικά ποσοστά (σήμερα 16%), ετοιμάζεται να προωθήσει και νέα νομοθετική ρύθμιση για ακόμη πιο ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και για μαζικές απολύσεις.

Τις προσεχείς βδομάδες οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί θα δημοσιοποιήσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης τόσο για την εφαρμογή των πακέτων αντιλαϊκής πολιτικής όσο και για τη λεγόμενη «βιωσιμότητα» του κρατικού χρέους. Σύμφωνα με τον Ολι Ρεν, με βάση αυτές θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Με διαπιστωμένες τις τρανταχτές αστοχίες και τις αποκλίσεις ο εκπρόσωπος της ΕΕ βλέπει «κινδύνους από τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους», που, σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν αποσπάσει την προσοχή από το στόχο των μεταρρυθμίσεων».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: