Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΚΑΡΑΤΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ!


Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, από την 1η του Ιούλη 2011, ξεκινά η αναβαθμισμένη βάρβαρη κλιμάκωση, η ομοβροντία από τα «φρέσκα» αντιλαϊκά πακέτα που έχει ετοιμάσει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Στην Αθήνα αναμένονται ξανά σήμερα τα κοράκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) για την τελική συνεννόηση, για την «εξειδίκευση» και των πρόσθετων μέτρων που έχουν δρομολογήσει για το τσάκισμα του λαού.

Στην ημερησία διάταξη μπαίνει η δραστική περικοπή του αφορολόγητου ορίου (σήμερα 12.000 ευρώ) που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους, με άμεση εφαρμογή, από την 1η του Ιούλη, και ταυτόχρονα με την απογείωση του λεγόμενου χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23%! Για την κόλαση που ετοιμάζουν προδιαθέτουν ήδη με ημιεπίσημες δηλώσεις τους υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες σε εξειδίκευση των μέτρων που περιλαμβάνει το «Μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο και πολιτικές εξόδου από την κρίση»:

Συνέχεια.....
1. Μέσα στους σχεδιασμούς είναι η καρατόμηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους, από τα 12.000 ευρώ σήμερα στα 6.000 με 8.000 ευρώ το πολύ. Προκειμένου να καλύψουν και τις φετινές τρανταχτές αστοχίες της εγκληματικής πολιτικής, από την 1η Ιούλη βάζουν σε εφαρμογή και την αυξημένη μηνιάτικη παρακράτηση φόρου, βάζοντας νέα χαράτσια, φορολογώντας ακόμη και εισοδήματα κάτω από τα 600 ευρώ το μήνα! Είναι απόλυτα φανερό ότι οι εργατοϋπάλληλοι και συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με παραπέρα δραστικές μειώσεις των αποδοχών τους. Το σύνολο των φετινών λαϊκών εισοδημάτων θα φορολογηθεί και εκκαθαριστεί την ερχόμενη χρονιά (2012) με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα προκειμένου να συμπληρώσουν την αφαίμαξη για ολόκληρο το φετινό 12μηνο. Και η ληστεία δεν σταματάει εδώ. Με τις νέες ρυθμίσεις κουτσουρεύουν ή και καταργούν τις φοροελαφρύνσεις των λαϊκών νοικοκυριών για δαπάνες όπως τόκοι στεγαστικών δανείων, φροντιστήρια παιδιών, έξοδα υγείας κλπ.

2. Από την 1η του Ιούλη μπαίνουν σε εφαρμογή και τρανταχτές ανατιμήσεις στο ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως για τρόφιμα, που θα επιβαρύνονται κατά 10 επιπλέον μονάδες (23% από 13%). Μέσα στον τελευταίο χρόνο ο συγκεκριμένος συντελεστής έχει ήδη φουσκώσει κατά 4 μονάδες (13% από 9%) πάνω στο οποίο έρχονται να φορτώσουν ακόμη 10 μονάδες!

3. Επίσης από την 1η του Ιούλη αναμένονται και οι νέοι ειδικοί φόροι κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά (δηλαδή στις λεμονοπορτοκαλάδες), ενδεχομένως μέχρι και για το εμφιαλωμένο νερό! Σε ειδικό φόρο θα υπάγεται και το φυσικό αέριο των νοικοκυριών, ενώ νέες τρανταχτές ανατιμήσεις ετοιμάζουν στα τσιγάρα κλπ.

4. Για φέτος το φθινόπωρο ετοιμάζουν την εξομοίωση των ειδικών φόρων ανάμεσα στο πετρέλαιο κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης, που απογειώνεται σε απαγορευτικά επίπεδα για τα λαϊκά νοικοκυριά. Το συγκεκριμένο δεν περιλαμβάνεται στα πρόσφατα μέτρα, αφού ήδη το είχαν δρομολογήσει από την προηγούμενη αντιλαϊκή κλιμάκωση.

Να σημειωθεί επίσης ότι στα μέτρα για το 2011 που ακόμη δεν έχουν «εξειδικευτεί» έχουν περιλάβει ιλιγγιώδη ποσά για επιπλέον 1,6 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών, με βάση και τις κοιναγορίτικες Οδηγίες, ανακαλεί όλα τα πρόστιμα σε καταστήματα που λειτουργούσαν παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στη βάση των νόμων και των Οδηγιών είχε προηγηθεί η ακυρωτική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την οποία έσπευσε να αποδεχτεί η κυβέρνηση.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: