Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!


Η Εμπορική Τράπεζα δύο μέρες πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, τη Δευτέρα 27 Ιούνη, κατήγγειλε την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στην καταγγελία περιλαμβάνει «και όλους τους όρους προηγούμενων επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων και διαιτητικών αποφάσεων», τους οποίους είχε διατηρήσει η τελευταία επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση!

Με την καταγγελία ανοίγει ο δρόμος για να καταργηθούν μια σειρά επιδόματα και ρυθμίσεις που προστάτευαν από το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα ή με άλλα λόγια από την εργοδοτική ασυδοσία. Η ΕΣΑΚ, καταγγέλλει τη συνδικαλιστική πλειοψηφία στο σωματείο που «με τη διαχρονική ενδοτικότητά τους σε μια σειρά ζητήματα αποθράσυναν την εργοδοσία» και προσθέτουν ότι σήμερα που η τράπεζα ζητά την κατάργηση των επιχειρησιακών συμβάσεων ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα. 

Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, η οποία θα γίνει στις 8 Ιούλη 2011 στην τράπεζα, διεκδίκηση συμβάσεων (κλαδική και επιχειρησιακή) με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Ακόμα, η ΕΣΑΚ αναδεικνύει την ανάγκη δυναμώματος της ταξικής ενότητας.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: