Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, ένας μισθωτός, με ένα παιδί και με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, δηλαδή, περίπου 1.000 ευρώ το μήνα, μόνο από τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, χάνει από το εισόδημά του σχεδόν δύο μισθούς!!!

Το σημαντικό είναι ότι αυτή η κλοπή, δεν είναι εφάπαξ. Θα την πληρώνουμε, από εδώ και πέρα, κάθε χρόνο. Κάθε χρόνο, δηλαδή, ο εργαζόμενος των 1.000 ευρώ, θα πληρώνει, σε σχέση με τις αρχές του 2010, δύο μισθούς για να καλυφθούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, είτε για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων προς τα λησταρχεία των τραπεζών, είτε για να αυξάνονται οι ενισχύσεις άλλων επιχειρηματικών ομάδων.

Οι ελάχιστες φορολογικές επιβαρύνσεις, για μια οικογένεια με παιδί και εισόδημα μόλις 800 ευρώ, φτάνουν τα 1.774 ευρώ!  Εννοείται ότι σε περίπτωση που σε κάποιο νοικοκυριό οι δαπάνες διαβίωσης είναι μεγαλύτερες, μεγαλύτερο θα είναι και το κομμάτι της σχετικής επιβάρυνσης.

Για παράδειγμα, αν σε κάποιο νοικοκυριό η δαπάνη για την αγορά τροφίμων είναι 400 ευρώ το μήνα, η επιβάρυνση μόνο λόγω της αύξησης του αντίστοιχου ΦΠΑ δεν θα είναι 144 ευρώ που αναφέρεται στον πίνακα, αλλά 192 ευρώ. Το ίδιο ισχύει αν κάποιος καταναλώνει περισσότερη βενζίνη, αν καπνίζει πάνω από ένα πακέτο τσιγάρα κ.ο.κ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: