Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ": ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ...ΒΟΔΙ!

«...Τον κοίταγε στα δόντια» λέει θυμόσοφα ο λαός μας για εκείνον που ψάχνει να βρει το ελάττωμα ακόμη και σε εκείνο που του χαρίζουν και που τόσο πολύ το χρειάζεται (...) Ολοι αυτοί, στην πραγματικότητα στην οποία ζούμε, πραγματικοί τσιφούτηδες, αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς οι ίδιοι θα γλιτώσουν κάτι από όσα με τη φιλαργυρία τους απέκτησαν! 

Γι' αυτό, πονηροί οι ίδιοι πάντοτε, δεν μιλούν ποτέ για τις επιπτώσεις που θα είχε η ντεκλαρέ και απερίσκεπτη χρεοκοπία. Να διαφυλάξουν όσα απέκτησαν εκμεταλλευόμενοι προνομιακές σχέσεις με το κράτος και να φορτώσουν στους υπόλοιπους βάρη μεγάλα και κυρίως, τη βύθιση της κοινωνίας σε μια παρατεταμένη φτώχεια (...) Μακρότερες περίοδοι εξόφλησης των νέων ομολόγων, με ένα όσο γίνεται μικρότερο επιτόκιο στα τρέχοντα επίπεδα. 

Αυτό ακριβώς θέλει κάθε βαριά δανεισμένος για να επιστρέψει σε προσφορότερο έδαφος μεγέθυνσης του διαθέσιμου εισοδήματός του. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν εκείνοι που δείχνουν την επιμήκυνση ως "μακρά υποδούλωση" (...) 

Πρόκειται για ανέλπιστο δώρο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όσους εξακολουθούν να θέλουν να συνδυάζουν τον πραγματισμό της δράσης με την αγάπη για την πατρίδα μας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: