Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΣΦΙΧΤΗ Η ΘΗΛΕΙΑ...!

Η απόφαση της Ευρωζώνης για το χρέος βάζει ακόμη πιο σφιχτή θηλιά στο λαό με την επιμήκυνση αποπληρωμής του. Ουσιαστικά, πρόκειται για υποθήκευση του παρόντος και του μέλλοντος των λαϊκών δυνάμεων! 

Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται από την επιβράβευση των κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων και κυρίως από τις νέες δεσμεύσεις για νέα κλιμάκωσή τους. Πρόκειται για μια μικρή, ελεγχόμενη χρεοκοπία, υπό την αιγίδα της Ευρωζώνης, ως συμβιβασμός μεταξύ των ισχυρών κρατών-μελών της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των τραπεζών. Η επιμήκυνση του δανεισμού ανακυκλώνει το πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους και γενικότερα τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μέσα στην Ευρωζώνη, οξύνει προβλήματα ανισομετρίας που αφορούν άμεσα και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, ακόμα και την Ισπανία και την Ιταλία. 

Οσον αφορά την εγγύηση των ελληνικών τραπεζών, αυτή δε σημαίνει βελτίωση του εργατικού εισοδήματος, προστασία του αγρότη και του αυτοαπασχολούμενου από την απελευθέρωση των αγορών με την κυριαρχία των μονοπωλίων, από τις ιδιωτικοποιήσεις. Το αποκαλούμενο «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ» δεν πρόκειται να ανατρέψει τη φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα. Τώρα χρειάζεται ακόμη περισσότερη αντεπίθεση για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: