Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ!

Με το πρώτο μνημόνιο εφάρμοσαν βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική για να αντιμετωπιστεί τάχα το χρέος. Στο «μεσοπρόθεσμο» και τον εφαρμοστικό, που έφεραν ακόμη πιο φρικτά μέτρα, δικαιολογήθηκαν με την αναγκαιότητα της δανειοδότησης της Ελλάδας για να μη γίνει χρεοκοπία και στάση πληρωμών. Τώρα μιλούν για επιλεκτική χρεοκοπία, δηλαδή επιλογή από την κυβέρνηση τι δε θα πληρώσει! 

Αλλά ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν ρεύμα, νερό, δάνεια που πήραν είτε να σπουδάσουν παιδιά είτε λόγω υγείας ή για το μικρομάγαζο, τη μικροκαλλιέργεια, για ένα σπίτι, ενώ έρχονται νέα χαράτσια της εφορίας, λόγω μείωσης του αφορολόγητου, μεγαλύτερης φορολόγησης μισθών - συντάξεων, φορολόγησης της κατοικίας κλπ. Ο λαός είναι χρεοκοπημένος. Να μην πληρώσει δεκάρα! Να μην πέσει στην παγίδα! 

Οι λαϊκές οικογένειες θα χτυπιούνται αλύπητα με τα επόμενα κύματα μέτρων που θα συνοδεύουν τα νέα δάνεια της εκάστοτε κυβέρνησης και των δανειστών της. Ο λαός να είναι έτοιμος, οργανωμένος, αποφασισμένος για αγώνα. Κυβέρνηση και κόμματα του «ευρωμονόδρομου» να πληρώσουν ακριβά κάθε απόπειρα στάσης πληρωμών μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, σχολείων, κοινωνικών επιδομάτων! 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: