Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ...

Με μια ουσιαστική εκδήλωση θα τιμήσουν και φέτος, για 31η χρονιά, εργαζόμενοι και νεολαία τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, στο χώρο όπου δολοφονήθηκε από την εργοδοσία και το παρακράτος, στις 28 Ιούλη του 1980, κατά τη διάρκεια εξόρμησης της ΚΝΕ έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ.


Η εκδήλωση τιμής και μνήμης θα γίνει μεθαύριο, Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα, στην είσοδο του πρώην εργοστασίου της ΕΤΜΑ (στη συμβολή των οδών Αγίας Αννης και Ιεράς Οδού).



Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).



Με αφορμή τη συμπλήρωση των 31 χρόνων από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων. Ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και επίθεσης του κεφαλαίου που βουλιάζει το λαό στη χρεοκοπία, χρειάζεται συντονισμένος ταξικός πολιτικός αγώνας.

Οπως και σήμερα έτσι και τα συνθήματα και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που μοίραζε έξω απ' τις πύλες της ΕΤΜΑ η Σωτηρία πριν 31 χρόνια, σημάδευαν τον ταξικό αντίπαλο, είχαν στόχο μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο δρόμος της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και το πολιτικό προσωπικό τους, η ανατροπή του συσχετισμού δύναμης στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο αποτελούν σήμερα ανάγκη για να βρει δικαίωση η θυσία της Σωτηρίας, η θυσία χιλιάδων αγωνιστών. Είναι μονόδρομος για να βρουν οριστική λύση τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που μας δημιουργεί το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε την παρέμβασή μας στους τόπους δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές, στις σχολές μαθητείας, στα πανεπιστήμια. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο, σε εμάς πρέπει να επιστρέψει. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Η Σωτηρία ζει στους καθημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας. Συνεχίζουμε στα βήματά της».

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: