Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, ΜΕ ....ΑΠΟΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

Ως συνήθως, τα σοβαρά και καυτά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στη Γενική τράπεζα,  έλαμψαν και πάλι δια της "απουσίας" τους, με τη γνώριμη τακτική της ...."θεσμικής" αναβλητικότητας (!)  που επιβάλλουν ο προέδρος και το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ,  λέγοντας για πολλοστή φορά ότι θα τα συζητήσουμε σε ...15 μέρες, καλώντας μάλιστα τον εκπρόσωπο της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ  στο Δ.Σ.  σδ. Δημήτρη Γιουρούκο που έθεσε το θέμα,  να του κάνει για μια ακόμη φορά τα αιτήματα ...γραπτώς!!

Αυτήν ακριβώς την ίδια διαδικασία, όπως του απέδειξε ο  σδ. Δημήτρης Γιουρούκος, την εφαρμόζει με απαράδεκτο και πρωτοφανή τρόπο - και παρά τις     επιστολές  μέχρι τώρα -  ο πρόεδρος  του ΣΥΓΤΕ από τον Γενάρη του 2011 και ακόμη πιο πίσω,  αφήνοντας έτσι την εργοδοσία της Γενικής στο απυρόβλητο ν' αλωνίζει σε βάρος των εργαζομένων!  Αποφεύγουν μετά βδελυγμίας ο πρόεδρος και το προεδρείο του 'Ενωτικού", να συζητήσουν την ουσία των προβλημάτων, με διάφορα διαδικαστικά "τερτίπια" κάθε φορά!  Δηλαδή, αν είναι "έκτακτο" το Δ.Σ., "θα τα συζητήσουμε στο τακτικό"(!), αν είναι τακτικό, "φέρτε μας γραπτές προτάσεις" (!) και όταν στέλνονται επιστολές με τα αιτήματα, ξεχνάνε να ..κάνουν      συμβούλιο!

Με την ίδια τακτική, αντιμετώπισαν επίσης χθες και το τεράστιο θέμα της προσφυγής της τράπεζας για μείωση μισθών κι επιδομάτων! Σ' ερωτήσεις όλων των συμβούλων  της μειοψηφίας, για το που βρίσκεται το θέμα και τι τελικά συζήτησαν εν κρυπτώ ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ και ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ  πριν λίγο καιρό στα γραφεία της Διοίκησης, εν αγνοία των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., ΑΠΕΦΥΓΑΝ Ν' ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ, προφασιζόμενοι την .....απουσία του νομικού συμβούλου κ. Πετρόπουλου  και δηλώνοντας, ότι την επόμενη φορά που θα παρευρεθεί, θα προσκομίσει και τα πρακτικά του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ!  

Σε ότι αφορά το ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ,  με εισήγηση του προέδρου αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το καταστατικό, μόλις παρακρατηθούν από τη τράπεζα  και οι τελευταίες 2 ημέρες απεργίας, αγνοώντας με προκλητικό τρόπο, ότι οι συνάδελφοι απεργοί με 4 ήδη μέρες απεργίας που έχουν κρατηθεί, με την άσχημη οικονομική συγκυρία και με τις συνεχείς υποβαθμίσεις των εργασιακών δικαιωμάτων που κάνει η τράπεζα, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση! Και μη μας πουν ότι έτσι προβλέπει το καταστατικό, γιατί πολλές φορές στο παρελθόν σε ανάλογες κρίσιμες στιγμές και με ομόφωνες αποφάσεις, είχαν αρθεί τα όποια εμπόδια!   


Για τις ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ και μετά τη λήξη του Δ.Σ., μας ...ενημέρωσαν μέσω e-mail, για τη ... δεύτερη επιστολή (!)  που έστειλαν στον κ. Μονάχο, ζητώντας του να εφαρμόσει την εγκύκλιο της τράπεζας  (!),  ενώ στις ...3 Μαρτίου 2011, είχαν στείλει κι άλλη επιστολή!  


Επειδή η τράπεζα, όντως από τις αρχές του χρόνου, ουσιαστικά δεν εφαρμόζει τη δική της εγκύκλιο Νο 7668/13-5-2002, η οποία και παραμένει σε ισχύ αναρτημένη στο Intranet,  εκμεταλλευόμενη έτσι την αδράνεια του ΣΥΓΤΕ, αναρωτιόμαστε πως σκέπτονται ο πρόεδρος και το προεδρείο του "Ενωτικού" ν' αντιδράσουν, γιατί περί του θέματος, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!  Πολύ φοβόμαστε, ότι θα πρέπει να παραγγείλουμε μέχρι τέλος του έτους καινούργια ...κλασέρ για να βάζουμε τις συνεχείς ...επαναστατικές επιστολές του προέδρου, οι οποίες μάλιστα προεκλογικά θα βγουν ως συνήθως,  σε φυλλάδιο ΔΡΑΣΗΣ του απερχόμενου προεδρείου!!  

Τέλος, έστω και με σοβαρή καθυστέρηση, αποφασίσθηκε η κάλυψη εξόδων των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής, των αρχαιρεσιών του ΣΥΓΤΕ του ...2010!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτή είναι δυστυχώς η πάγια κατάσταση στα Διοικητικά Συμβούλια με την ευθύνη του προέδρου σδ Δ. Καλόγηρου και των μελών του προεδρείου του «Ενωτικού».

Οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, συνάδελφοι Δημήτρης Γιουρούκος  και  Ανδρέας Αδαμόπουλος, θα συνεχίσουν να θέτουν τα ζητήματα στα όργανα και να παλεύουν για αποφάσεις, πρέπει όμως να υπενθυμίσουμε σε όλους τους εργαζόμενους, όπως κάναμε και προεκλογικά, ότι η αυτοδυναμία του «Ενωτικού» που προέκυψε από τις τελευταίες αρχαιρεσίες, οδηγεί το Συλλογικό όργανο σε πλήρη απαξίωση με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εργαζόμενους, μπροστά στα τεράστια προβλήματα από τη γενικότερη αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και την επίθεση της εργοδοσίας! 
.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: