Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. - ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!


Η ένταξη των αποθεματικών των Ταμείων στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, για να προχωρήσει η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και να σωθεί η ντόπια πλουτοκρατία, αποτελεί ληστεία πρώτου μεγέθους σε βάρος του λαού και του μόχθου του, με τον οποίο φτιάχτηκαν τα ταμεία και τα αποθεματικά τους!

Τα 5 δισ. που θα χάσουν τα Ταμεία από το «κούρεμα» των ομολόγων τους κατά 21%, έρχεται να προστεθεί στα 58 δισ. ευρώ των απωλειών που είχαν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί από τη δέσμευση των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, με επιτόκια κάτω από τον πληθωρισμό, για το διάστημα 1951-1971. Ηταν η εποχή που τα λεφτά των εργαζόμενων αξιοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο φτηνό και απρόσκοπτο δανεισμό για τις κερδοφόρες μπίζνες του. 

Η ληστεία των αποθεματικών συνεχίστηκε τη δεκαετία του 1990, όταν με κυβέρνηση ΝΔ δόθηκε η δυνατότητα στα Ταμεία να τοποθετούν μέχρι και το 20% των αποθεματικών τους στο χρηματιστήριο! Επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 23% και διευρύνθηκε το «τζογάρισμα» των αποθεματικών. Σαν αποτέλεσμα, οι απώλειες των Ταμείων από το χρηματιστήριο ήταν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ (1999 - 2002), ενώ άλλα 2 δισ. κλάπηκαν μετά το 2002, χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες από τα λεγόμενα «δομημένα ομόλογα».

Κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει στις 19 Ιούνη 2007 η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για την επιστροφή των κλεμμένων στα Ταμεία,   ο Π. Μελάς εκ μέρους της Ν.Δ., τη χαρακτήρισε «υπερβολική και ανεφάρμοστη», ενώ ο Η. Αντωνακόπουλος, από το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι θα οδηγήσει σε «κοινωνική αδικία», αφού για την υλοποίησή της θα επιβαρυνθούν οι πολίτες γιατί θα απαιτηθεί αύξηση της έμμεσης φορολογίας! 

Δηλαδή, με την ίδια συνέπεια που θεσμοθέτησαν τη ληστεία των Ταμείων, οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πολέμησαν και την πρόταση για την επιστροφή των κλεμμένων. Γιατί; Επειδή υπερασπίζονται το κεφάλαιο και γι' αυτό δουλεύουν!

Η καταλήστευση των Ταμείων τις δεκαετίες του '50, του '90 και πάει λέγοντας, υπηρετούσε την καπιταλιστική ανάπτυξη. Τώρα, η ληστεία με το κούρεμα και τη συμμετοχή στην αναδιάρθρωση του χρέους υπηρετεί τη σωτηρία της ντόπιας πλουτοκρατίας από τη βαθιά κρίση. Χαμένος ήταν και παραμένει ο λαός, που πληρώνει μέχρι δεκάρας τις υποχρεώσεις του στα ασφαλιστικά ταμεία και τα αποθεματικά τους γίνονται βορά στο κεφάλαιο, με ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των  κυβερνήσεων. 

Χρειάζεται να παλέψουν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι για να αποτραπεί η νέα ληστεία. Καμιά ανοχή στην προπαγάνδα και την κινδυνολογία της κυβέρνησης. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, που μαζί με την κυβέρνηση χρωστάει πάνω από 20 δισ. στα Ταμεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: