Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ!

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η Γενική Συνέλευση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας προχθές Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.  Για πρώτη φορά παρευρέθησαν και υπέγραψαν για την απαρτία  περίπου 160 εν ενεργεία συνάδελφοι(!), δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος στο ζήτημα της τροποποίησης του Καταστατικού του Κλάδου Εφάπαξ.  Παρευρέθησαν επίσης, χωρίς δικαίωμα ψήφου και αρκετοί συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΠΓΤΕ σδ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΑΥΡΗΣ,  διάβασε στην αρχή, την ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης και πρότεινε για ψήφιση τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί η οποία και έγινε ομόφωνα δεκτή από τους εν ενεργεία συναδέλφους.  Πρότεινε επίσης, ως ημερομηνίες δημοψηφίσματος για το νέο Καταστατικό, τις Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη - 10,11 και 12 Οκτωβρίου 2011 αντίστοιχα.  Στο Δημοψήφισμα αυτό όπως είναι ήδη γνωστό, θα ψηφίσουν μόνο οι εν ενεργεία συνάδελφοι.

Αμέσως μετά, ζήτησε και πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ  σδ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ, ο οποίος δήλωσε πως δεν συμφωνεί με τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί στη πορεία για τη Συνέλευση, καθώς  και με τη συμμετοχή στο προεδρείο του εκλεγμένου ως προέδρου της Συνέλευσης από τις αρχαιρεσίες του 2010  σδ. συνταξιούχου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ, αλλά και με τη παραμονή μέχρι σήμερα στο Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ των συναδέλφων συνταξιούχων, ζητήματα που όπως  δήλωσε τα θεωρεί παράτυπα. Ανέφερε ακόμη, πως για το σύνολο του Καταστατικού, θα καταθέσει τις προτάσεις του στους εργαζόμενους και πως είναι επιβεβλημένη η μείωση του αριθμού των μελών του Δ.Σ από 9 σε 7 προτείνοντας κλειστό ψηφοδέλτιο 7 υποψηφίων.

Στη συνέχεια και μετά τις ενστάσεις του στη διαδικασία, ο σδ. Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ,  δήλωσε πως δεν μπορεί να συμμετέχει στη Συνέλευση και αποχώρησε μόνος του(!), χωρίς τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου του "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, (οι σδ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΜΑΛΙΚΟΥΡΗΣ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ και ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ),  οι οποίοι και παρέμειναν μέχρι το τέλος των διαδικασιών της Συνέλευσης.    


Ο πρόεδρος του ΤΑΠΓΤΕ, σδ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΑΥΡΗΣ, παίρνοντας το λόγο, ανέφερε πως η πρόταση για κλειστό ψηφοδέλτιο είναι χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και άνευ χρησιμότητας, αφού ο Νόμος επιτρέπει τη κάθοδο ξεχωριστών ψηφοδελτίων και κανένα καταστατικό δεν μπορεί να την απαγορεύσει!  Στη συνέχεια, παρουσίασε στη συνέλευση το σχέδιο καταστατικού της Επιτροπής και ανέλυσε μαζί με τη σημερινή κατάσταση, τις διάφορες παραμέτρους καθώς και σημεία της Αναλογιστικής μελέτης. Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα της τροποποίησης για τη βιωσιμότητα του Κλάδου στα επόμενα χρόνια και παρουσίασε τα συγκεκριμένα άρθρα του προτεινόμενου σχεδίου καταστατικού.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν τα μέλη της επιτροπής τροποποίησης του καταστατικού,  σδ. ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, (Μέλος και της Εξελεγκτικής Επιτροπής) και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ, (Γενικός Γραμματέας του ΤΑΠΓΤΕ), οι οποίοι στάθηκαν σε σημεία της τροποποίησης και στην άμεση αναγκαιότητα υπερψήφισης του προτεινόμενου σχεδίου για τη βιωσιμότητα του Κλάδου Εφάπαξ, τα επόμενα χρόνια. 


Πρότειναν δε στη Γενική Συνέλευση μαζί με το μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ  σδ. ΗΛΙΑ ΣΙΩΡΗ,  τη τροποποίηση του άρθρου 14 παρ. γ  του προτεινόμενου σχεδίου καταστατικού, από 60 μήνες (5 χρόνια), σε 72 μήνες (6 χρόνια),  για τα μέλη εκείνα που κατά παρέκκλιση του Οργανισμού Προσωπικού, έχουν τροποποιηθεί οι αποδοχές τους  μέσω Ατομικής Σύμβασης Εργασίας και κατά την απονομή του Εφάπαξ, δεν έχει συμπληρωθεί η απαιτούμενη περίοδος από τη κατάρτιση της νέας σύμβασης, οπότε ο υπολογισμός του εφάπαξ θα γίνεται σε δύο τμήματα, χωριστά για κάθε περίοδο, πριν και μετά την ισχύ της σύμβασης αυτής. 


Ακόμη ο σδ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ, τόνισε την ανάγκη διεκδίκησης από την εργοδοσία της αύξησης των εισφορών της κατά 1% στον Κλάδο Εφάπαξ, καθώς και την ανάγκη διεκδίκησης από το Συλλογικό όργανο, της εγγραφής στο Κλάδο, όλων των νέων συναδέλφων από το 2005 μέχρι σήμερα.  

Στη συνέχεια, πήραν το λόγο ο Αντιπρόεδρος του ΤΑΠΓΤΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων, σδ. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ, και ο Ταμίας του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ, σδ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας για την αναγκαιότητα  βιωσιμότητας του Κλάδου Εφάπαξ και της υπερψήφισης του προτεινόμενου σχεδίου.

Τοποθέτηση στη Συνέλευση έκανε επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου σδ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ο οποίος τόνισε και ο ίδιος την ανάγκη ύπαρξης ενός βιώσιμου Κλάδου Εφάπαξ για όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Τελευταία τοποθετήθηκε η συναδέλφισσα ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία αναφέρθηκε σε πολιτικές πλευρές του Ασφαλιστικού προβλήματος και τόνισε πως  στη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Κλάδος Εφάπαξ, είναι αναγκαία η τροποποίηση και η υπερψήφιση του προτεινόμενου σχεδίου της Επιτροπής.  

Στο τέλος των διαδικασιών και μη υπαρχόντων άλλων προτάσεων, ο πρόεδρος της Συνέλευσης σδ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, έθεσε σε ψηφοφορία το κείμενο του προτεινόμενου για το Δημοψήφισμα σχεδίου καταστατικού της Επιτροπής, μαζί με τη τροποποίηση του άρθρου 14, παρ. γ όπως κατατέθηκε, την εκλογή 5μελούς Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, καθώς και τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος. Όλα τα παραπάνω,  ψηφίσθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ από τους παρευρισκομένους στη Συνέλευση, εν ενεργεία συναδέλφους. 

Τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσει ανακοίνωση από το Δ.Σ. του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ. 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: