Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!



Τις δραστικές μειώσεις των μισθών στο δημόσιο τομέα, το πετσόκομμα των συντάξεων, τις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, αναμένεται να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση. Μια μέρα μετά τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αν. Μέρκελ, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός πρόταξε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμοστούν πλήρως «τα αναγκαία μέτρα», η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο στα λαϊκά στρώματα.

Τα παζάρια της ελληνικής κυβέρνησης με τη γερμανική και συνολικά την ΕΕ, για την εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου στο έδαφος της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, ταυτίζονται με την απόλυτη εξαθλίωση του λαού και την παραπέρα εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, για την προσέλκυση επενδύσεων με συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας. Οι αναφορές της Αν. Μέρκελ να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι «δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση», προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και να υλοποιηθεί η νέα δανειακή σύμβαση, σηματοδοτούν νέα δεινά για τα λαϊκά στρώματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που συμπίπτει με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, θα εγκριθούν νέα σφαγιαστικά μέτρα, που θα ψηφιστούν άμεσα με τη μορφή πολυνομοσχεδίου, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη. Συγκεκριμένα, θα εγκριθούν:
  • Το ενιαίο μισθολόγιο και το βαθμολόγιο του δημόσιου τομέα, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών μέχρι και 50%.
  • Η απόλυση τουλάχιστον 30.000 δημοσίων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για το 2011, μέσω της ένταξής τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
  • Δραστικές περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και τσεκούρωμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, που συνδέονται με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012.
  • Το νέο φορολογικό σύστημα που θα επιφέρει νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Επίσης, θα εγκριθούν δύο νομοσχέδια για την «επιτάχυνση και εξορθολογισμό διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης» και τη «διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», που συνδέονται άμεσα με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη δημιουργία «φιλικού επενδυτικού κλίματος» για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απευθείας απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, επικαλούμενη την «απροθυμία» των φορέων του δημοσίου να αποστείλουν λίστες με υποψήφιους για εφεδρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της απευθείας απόλυσης, τέθηκε επί τάπητος σε διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις, υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Σ' αυτό το αντιδραστικό πνεύμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο «Μέγκα», δήλωσε ότι πρέπει «να φύγουν 70.000 από τον δημόσιο τομέα μέσα στα δύο επόμενα χρόνια».!

Στην ίδια συνέντευξη, ο Θ. Πάγκαλος, προκαλώντας και εμπαίζοντας το λαό που στενάζει κάτω από τα χαράτσια και τα μέτρα, δήλωσε ότι για να μπορέσει να πληρώσει τους φόρους για την ακίνητη περιουσία του, θα πρέπει να πουλήσει ένα από τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του. Ο ίδιος ανέφερε ότι του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους! 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: