Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ;;;

Για αύριο Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011, έχει προγραμματισθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλα τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, από τα κατά χώρους συνδικάτα, λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης. Η απεργία αφορά τα μπλέ Λεωφορεία, τα Τρόλεϊ, τον ΗΣΑΠ, τον ΟΣΕ, το Μετρό και τον Προαστιακό σιδηρόδρομο. 

Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε αν θα συμμετέχουν και τα ταξί, τα οποία πάντως έχουν προγραμματίσει 24ωρη κινητοποίηση για την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη 2011, όπου θα συμμετέχουν πάλι όλα τα μαζικά μέσα μεταφοράς!  Αλλά και να υπάρχουν, με ποιό δικαίωμα, μπορεί κάποιος να επιβάλλει στους εργαζόμενους να μετακινούνται με ταξί, ειδικά στις σημερινές συνθήκες;;;    

Το ερώτημα που μπαίνει άμεσα, είναι το πως λοιπόν, θα μετακινηθούν προς και από την εργασία τους οι συνάδελφοι στη Γενική τράπεζα, όχι μόνο στο Δίκτυο αλλά και στη Διοίκηση και στα ΣΠΑΤΑ, παντού! Μήπως η εργοδοσία της τράπεζας, θεωρεί πως έχουν οι εργαζόμενοι ...περίσσευμα για να πάρουν ...ταξί και εφησυχάζει;;  Δεν φτάνει δηλαδή, που οι συνάδελφοι έχουν φθάσει στα έσχατα όρια οικονομικής ανέχειας, από τις περικοπές και τα χαράτσια της Κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και την αντεργατική τακτική της Διοίκησης της τράπεζας, θα πρέπει να σηκώσουν και το δυσβάστακτο κόστος της μεταφοράς;;  Οταν μάλιστα το κόστος μετακίνησης ακόμη και με ιδιωτικό αυτοκίνητο, (για όσους έχουν), έχει πάει στα ύψη, ενώ οι μισθοί μειώνονται;  

Να γιατί επιμέναμε και επιμένουμε στη δρομολόγηση από τη τράπεζα ειδικών λεωφορείων μεταφοράς ειδικά για το συγκρότημα των ΣΠΑΤΩΝ, όπως έχουν όλες οι άλλες τράπεζες, αίτημα για το οποίο κωφεύει με απαράδεκτο τρόπο εδώ και καιρό η εργοδοσία της Γενικής! 

Τι λέει τώρα επ' αυτού η Διοίκηση της τράπεζας;;  Δεν θα πρέπει  να βγεί σήμερα κιόλας άμεσα κάποια ενημερωτική εγκύκλιος, που θα διευκολύνει όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν ;; Για άλλα πράγματα, είναι λαλίστατοι!  Ή μήπως κατά τη πάγια αντεργατική της τακτική, θα θεωρήσει όσους τυχόν απουσιάσουν, ως αδικαιολογήτως απόντες;;(!) 

Καλούμε το προεδρείο του "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, να παρέμβει άμεσα στη Διοίκηση της τράπεζας, προκειμένου να υπάρξει λύση και να μην υποστούν άλλες συνέπειες οι εργαζόμενοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: