Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!


Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

  • Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν η αρχή. Η συνέχεια πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική
  • Στη νέα δράση ενάντια στα χαράτσια στις 28 Σεπτέμβρη


  • Στην απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη
  • Στη γενική πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη
Το μήνυμα αυτό έστειλε χτες ο εργαζόμενος λαός της Αττικής, άνθρωποι του μόχθου από τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, εργάτες, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι άνεργοι και σπουδαστές που κατά χιλιάδες πλημμύρισαν το Σύνταγμα. Σε ένα μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο ο λαϊκός κόσμος δήλωσε την ξεκάθαρη και αμετάκλητη απόφασή του: «Δεν χρωστάμε - δεν πληρώνουμε!».

Σε αυτή τη φράση αποτυπώθηκε η θέληση χιλιάδων εργαζομένων, νέων, μικροεπαγγελματιών και των λαϊκών οικογενειών όχι μόνο να αρνηθούν οι ίδιοι τα χαράτσια, αλλά και να παλέψουν οργανωμένα και με κάθε τρόπο για να μην περάσει η ατέλειωτη ληστεία των ανθρώπων του μόχθου.

Εργαζόμενοι από όλους του κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μαζί με τα συνδικάτα τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αυτοαπασχολούμενοι με την Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ, σπουδαστές με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σύλλογοι, γυναίκες με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και πλήθος εργαζομένων που βρήκαν σε αυτή την πρωτοβουλία την «πλάτη να ακουμπήσουν», άνθρωποι από πολλές γειτονιές της Αττικής που έμαθαν για την κινητοποίηση και θέλησαν να αντισταθούν οργανωμένα, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.


Μια συμμετοχή που πρέπει να γίνει ακόμα πιο μαζική μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συνδικάτων και μαζικών φορέων σε επιχειρήσεις και γειτονιές. Που πρέπει να κλιμακωθεί με τη νέα κινητοποίηση στις 28 Σεπτέμβρη και παραπέρα στην απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη, με σταθμό τη γενική πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: