Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Αντιπροέδρου του ΤΑΠΓΤΕ και Προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων Γενικής, σδ. ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ.


Προς τους

1.    φίλο &  τ. συνάδελφο
Δημήτρη Καλόγηρο (ως ανακοίνωση)

2.     τις παρατάξεις που έχουν μέλη συνταξιούχους στο Δ.Σ. του Ταμείου


Φίλε Δημήτρη,

Στη προσωπική σου ανακοίνωσή που πρόσφατα κυκλοφόρησε (1.9.2011), για άλλη μια φορά διακρίνω μένος τόσο για τους συνταξιούχους, όσο και για τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου.

Χρησιμοποιείς φράσεις όπως οι παρακάτω :

«…..έχουν πάρει τα μεγάλα εφάπαξ….έπρεπε να έχουν λόγο για τους εν ενεργεία;…..».

«   όταν καλούσα τους συνταξιούχους, μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου να παραιτηθούν, δεν ίδρωνε το αυτί τους…..».

«…..Η συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. οι οποίοι είναι συνταξιούχοι μετά την 1/9 δεν νομιμοποιούνταν να συμμετέχουν στο Δ.Σ..., όπως Η συμμετοχή τους στην απόφαση για την τροποποίηση του καταστατικού επίσης ήταν παράνομη και παράτυπη…..».

«  Δυστυχώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου να παραιτηθούν οι συνταξιούχοι μέλη του Δ.Σ. επέμεναν σε κάτι που δεν ήταν νόμιμο. Η πείσμωνα τακτική τους θα μας φέρει σε καταστάσεις……Γιατί δεν παραιτούνταν;…..».

«    Αυτά είναι ερωτηματικά που μας προβληματίζουν ως προς την στάση τους…..».


Φίλε Δημήτρη,

Συνεργαζόμαστε από το 1975, επί 35 και πλέον χρόνια. Σε ρωτάω λοιπόν ευθέως, αφού ισχυρίζεσαι ότι είμαστε «παράνομοι» :

1.  Γιατί δεν έστελνες επιστολή, στην οποία να αναφέρεται ότι σύμφωνα με τη γνωμάτευση που είχες από 14.1.2011, δεν δικαιούμαστε να παραμένουμε μέλη του Δ.Σ.;

2.    Αν ήταν παράτυπο, γιατί δεν έστελνες εξώδικο;

3.    Γιατί δεν προχωρούσες σε ασφαλιστικά μέτρα;

4.   Γιατί δεν έστελνες επιστολή, στην οποία να ζητάς να τεθεί σχετικό θέμα στη Τακτική Γενική Συνέλευση στις 2.4.2011;

5.   Γιατί δεν έστελνες επιστολή στην οποία να ζητάς να τεθεί θέμα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 10.9.2011;

6.  Αφού έχεις τις συγκεκριμένες απόψεις, γιατί έστελνες επιστολές που απευθύνονταν στο ΔΣ του Ταμείου (αναφέρω 2-3 στις 14.2.2011 με e-mail, 8.2.2011 με α.π. 135), αναγνωρίζοντάς το και νομιμοποιώντας το με τον τρόπο αυτό;

Και αν θέλεις τη προσωπική μου άποψη για όλα όσα ισχυρίζεσαι, εφόσον γνώριζες με τη γνωμάτευση που σου δόθηκε από το νομικό σύμβουλο του Συλλόγου στις 14.1.2011 ότι είμαστε παράνομοι και το απέκρυπτες, έχεις διπλή ευθύνη για όλα όσα τώρα δηλώνεις.

Κι όταν σου ζητήσανε από το Ταμείο να προχωρήσετε, εσείς σαν Δ.Σ. του Συλλόγου, στην τροποποίηση του καταστατικού και αφού την τελειώσετε , να επικυρωθεί από το Δ.Σ. του Ταμείου και να βγει προς ψήφιση στον κόσμο, γιατί δεν δέχτηκες;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κρατούσες κρυφή τη γνωμάτευση, γιατί όπως μας έγινε γνωστό από τον συνάδελφο Θ. Πολύζο, ουδέποτε ήρθε ή κατατέθηκε ή ενημερώθηκε γι’ αυτή σε κάποιο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Πληροφοριακά, η γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του Ταμείου, αναφορικά με τους συνταξιούχους – μέλη του ΔΣ , αναφέρει ότι είμαστε νόμιμοι εφόσον έχουμε ήδη εκλεγεί, τα ίδια περίπου αναφέρει και η γνωμάτευση της νομικού συμβούλου του Συλλόγου Συνταξιούχων.

Άλλωστε οι γνωματεύσεις είναι γνωματεύσεις και την ευθύνη φέρουν όσοι σιωπούν.

Δεν μπορώ να φανταστώ, γιατί όλα αυτά έρχονται σαν θέματα στο παρά πέντε, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης για την τροποποίηση του καταστατικού και τη προσπάθεια να περισωθεί μέρος του εφάπαξ.

Όσον αφορά στην Τράπεζα, τη συμφέρει να μη προχωρήσει η τροποποίηση, να διαλυθεί το Ταμείο, με όλα τα επακόλουθα….., γιατί θα της επιφέρουν σημαντικό κέρδος.

Ακόμα, για το ότι εμείς πήραμε τα μεγάλα εφάπαξ, τα πήραμε γιατί είχε λεφτά το Ταμείο και τα χορηγούσε, όπως και πολλοί εν ενεργεία συνάδελφοι πήραν 2 και 3 και 4 προκαταβολές έναντι του εφάπαξ. Εξάλλου και επί δικής σου προεδρίας, τα εφάπαξ χορηγούντο…. Μόνο γύρω στα 150 άτομα δεν έχουν πάρει καθόλου εφάπαξ και είναι στην αναμονή… Γιατί να το χάσουν και αυτοί και όσοι έχουν ήδη πάρει προκαταβολές…Δεν είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε για όλους;


Συνάδελφε,

Αυτά που είχα να σου πω, τα έχω αναφέρει και παλιά αλλά και τελευταία, στις 2.4.2011, στη Τακτική Γενική Συνέλευση, καθώς και στην τελευταία ανακοίνωση, που κυκλοφόρησε μέσω των blogssites, τόσο από την ΠΑΣΚΕ, όσο και από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ. Μόνο ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ δεν την ανήρτησε…..

Ειδικότερα, όσο αφορά σε μένα, ακόμα και τώρα που είμαι συνταξιούχος, δεν κάνω καμία διάκριση για τους εν ενεργεία. Για μένα όλοι είναι το ίδιο, είναι συνάδελφοι και πάνω απ’ όλα – το γνωρίζεις άλλωστε-, αφιερώνω πολλές ώρες στο Ταμείο για διάφορες διεκπεραιώσεις και προσπαθώ να τακτοποιηθούν όλοι οι εν ενεργεία.

Τελειώνοντας, θέλω να πιστεύω, ότι με ανακοίνωσή σου, θα καλείς τους συναδέλφους να έλθουν στη συνέλευση, ώστε να μην υπάρξουν οι συνέπειες που ανέφερα στην τελευταία μου ανακοίνωση, γιατί τότε κάποιοι θα φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και θα είναι το ίδιο υπεύθυνοι όπως λένε για κάποιους άλλων εποχών….

  
Ν. Καραγεώργος
Αντιπρόεδρος ΤΑΠΓΤΕ
Πρόεδρος ΣΣΓΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: