Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!



Μέσα από τα βαθιά αδιέξοδα της εγκληματικής πολιτικής, μετά και τα αλλεπάλληλα «πακέτα», την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και τις τρανταχτές «αστοχίες» τους, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας περνά τώρα σε φάση ανοιχτού πλιάτσικου απέναντι στις λαϊκές τσέπες ακόμη και για το παραμικρό κομπόδεμα που μπορεί να έχει απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά για τα πολύ χειρότερα, για τις μαύρες μέρες που ετοιμάζουν.

Ομοβροντία από ληστρικά μέτρα, κάθε είδους χαράτσια, και πρόστιμα από πάνω, περιλαμβάνουν οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που φέρνουν για ψήφιση στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα και που καθημερινά «εμπλουτίζουν» με κάθε είδους «επινοήσεις». Μοναδικός στόχος το αποφασιστικό τσάκισμα του λαού, η στήριξη και ικανοποίηση των μεγαλοπιστωτών τους και άλλων μονοπωλίων.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο:
  • Το «αφορολόγητο όριο» μισθωτών και συνταξιούχων «παραμένει» μόνο στα χαρτιά. Από τις 12.000 ευρώ που ίσχυε για τα περσινά εισοδήματα καρατομείται μόλις στα 5.000 ευρώ, ποσό χαμηλότερο και από τα λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης» και για τα απολύτως στοιχειώδη. Το επίσημο όριο της φοροληστείας ξεκινά με εισοδήματα 357 ευρώ το μήνα, χαμηλότερα και από 12 ευρώ τη μέρα. Στο δόκανο της πλουτοκρατίας μπαίνουν περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, λαϊκά νοικοκυριά που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητοι. Τα μαζικά χαράτσια και μόνο από το χαμηλότερο κομμάτι, από τα πιο φτωχά τμήματα του πληθυσμού, φτάνουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και αποδίδονται από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στα σαπρόφυτα τους καπιταλιστές. Το μέτρο θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Γενάρη του 2012.
  • Ειδικά για συνταξιούχους μεγαλύτερους των 65 χρόνων με εισόδημα αποκλειστικά από συντάξεις και νέους μέχρι 30 χρόνων το αφορολόγητο θα είναι στα 9-9,5 χιλιάδες ευρώ.
  • Καταργούν ή καρατομούν και τις«φοροελαφρύνσεις» των λαϊκών νοικοκυριών, αυτών δηλαδή που ακόμη τρεμοπαίζουν στα πόδια τους, όπως δαπάνες για νοίκια, φροντιστήρια, τόκους στεγαστικών δανείων, υγεία κ.ο.κ. Τα ποσά αυτά θα μπαίνουν «χύμα» μαζί τις αποδείξεις λιανικής. Σκόπιμα, το υπουργείο Οικονομικών αφήνει να σέρνεται «το πότε» θα ισχύσει η πλήρης κατάργηση των «φοροελαφρύνσεων», αν δηλαδή θα πιάσει τα φετινά εισοδήματα ή αυτά που θα αποκτηθούν από την ερχόμενη χρονιά.
  • Με βάση και τα παραπάνω όχι μόνοκαταργείται η κάθε επιστροφή φόρου, αλλά από πάνω, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν την ερχόμενη χρονιά (2012), θα αξιώσουν πρόσθετους φόρους, χώρια τα άλλα χαράτσια για τις κάθε είδους «εισφορές». Το νέο «ξελάφρωμα» στο λαϊκό εισόδημα κλιμακώνεται με την ψήφιση του νόμου τους, μέσα από τη μηνιάτικη παρακράτηση του φόρου.
  • Κυβερνητικά στελέχη διακινούν «σενάρια», τα οποία αποδίδουν σε «πρόταση της τρόικας», για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο 18%, εξέλιξη που σημαίνει το δυνάμωμα της ληστείας στη μεγάλη γκάμα των εμπορευμάτων λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα κ.ά.) που σήμερα βρίσκονται στο 13%.
  • Από το 2012 εκτοξεύουν και την αξία τωναποδείξεων λιανικής σε επίπεδα απολύτως απαγορευτικά για το λαό, τάχα-δήθεν προκειμένου να πιάσουν τη φοροδιαφυγή. Στην πραγματικότητα για να επιβάλουν στη συνέχεια και νέα φορολόγηση στα λαϊκά νοικοκυριά, που δε θα καταφέρουν, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, να προσεγγίσουν το στόχο. Οι αποδείξεις που αξιώνουν κλιμακώνονται μέχρι και το 50% του εισοδήματος! Στην κυριολεξία μαζεύουν μέχρι και την τελευταία δεκάρα, προκειμένου όλα μαζί να τα σκορπίσουν στη χοάνη της πλουτοκρατίας.

Σύμφωνα με χτεσινές «διευκρινίσεις» από το υπουργείο Οικονομικών και μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Βενιζέλου για τις προθέσεις της κυβέρνησης να εισαγάγει το νέο σύστημα υπολογισμού των φόρων με αποδείξεις που θα φτάνουν το 50% του εισοδήματος, το μέτρο για τις αποδείξεις δε θα ισχύσει αναδρομικά, αλλά από τις αρχές του επόμενου χρόνου. Ετσι, για την ώρα, απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος, ενώ για τυχόν «διαφορά» θα επιβάλουν πρόστιμο 10% πάνω στην αξία των αποδείξεων που θα «λείπει»!

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε χτεσινές δηλώσεις του τόνισε ότι το «ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ή καταναλώνεται ή αποταμιεύεται» (!) για να προσθέσει πως «το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται». Με απλά λόγια, το μόνο που αφήνουν στον εργαζόμενο είναι «ένα πιάτο φαΐ» για τη μετάβασή του από το σπίτι στη δουλειά, ίσα ίσα για να «σταθεί στα πόδια» του και μόνο προκειμένου να ικανοποιηθούν οι νόρμες της καπιταλιστικής παραγωγής.


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος για το θέμα των χαρατσιών στην  ακίνητη περιουσία, ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, μπορεί να έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει»!

Συνεχίζοντας δε να προκαλεί τα λαϊκά στρώματα και ενώ είχε ψηφίσει το χαράτσι για τα ακίνητα, ισχυρίστηκε ότι «πλέον έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και η κυβέρνηση πρέπει να στραφεί στη δραστική μείωση των δαπανών»! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: